KAREN R. TJERNSHAUGEN

Torsdag kveld lanserte Eli Kari Gjengedalboken "Cocktail — 44 vegar til frisk bris" på utestedet Agora i Bergen sentrum. Den festglade sogne-jenten var for anledningen kledd i kjole og hvitt, og holdt seg mest bak bardisken. Her mikset hun selvkomponerte drinker som "Lynet", "Storm" og "På Slankeren".

De fleste av de 44 oppskriftene i boken har Gjengedal nemlig smakt seg frem til selv i løpet av sine nesten 20 år i hotell- og restaurantbransjen.

Trendy med cocktailer

Cocktailmiksing er blitt en lidenskap.

— Å mikse drinker er noe av det kjekkeste jeg vet. Jeg er veldig glad i å invitere venner på besøk og gasse på med drinker, forteller Gjengedal.

I boken sper hun på med muntre historier fra årene bak baren, fra Leikanger Fjordhotell til Banco Rotto. Gjengedal mener nordmenn generelt er i ferd med å få mer raffinerte drikkevaner.

— For tjue år siden gikk det stort sett i San Francisco eller pils. Jeg merker at folk er blitt flinkere til å bestille drinker og at cocktailer er blitt trendy, sier den nybakte forfatteren.

Starter eget utested

Om kort tid åpner hun sitt eget utested i Bergen sentrum. Det skal hete "Mes Amis" og satse på en hjemmekoselig atmosfære. Her skal Gjengedal selv stå bak baren når hun ikke presenterer været på TV 2.

<b>FERSK FORFATTER:</b> Eli Kari Gjengedal har samarbeidet med Bergens-fotografen Ronny Rosenberg i forbindelse med boken "Cocktail - 44 vegar til frisk bris". FOTO: Fra boken/Ronny Rosenberg