Det blir lovsang og det blir tango. Og mye mer. Når menigheten Salems studentkor Laudate i dag har premiere på musikalen «Hva gagner det et menneske om det vinner hele verden ...».

Helt fra august i fjor har koret på 90 jobbet med å lage musikalen og ikke mindre enn åtte forskjellige komiteer har vært i sving med skriving, musikk, lyd/lys, scene og markedsføring.

— Noen vil kanskje si at vi er litt gale som satser så stort, men vi har noe å formidle, sier prosjektleder og trommeslager Jon Eivind Strømme.

Musikalen handler om en fyr som heter Adam og hva som foregår oppe i hodet hans. Og hensikten er at mennesker skal komme nærmere hverandre, og nærmere Gud.

— Det er utfordrende saker og vi ser frem til å oppleve publikums reaksjoner, fra tenåringer og oppover, handlingen vil alle kjenne seg igjen i, sier Jon Eivind Strømme.

Han er imponert over alt sangtalentet som finnes i koret - og glad for det fellesskapet som er bygget i den lange prosessen frem mot dagens premiere klokken 19.30 i Gimle i Kong Oscars gate.

Forestillingen spilles også fredag og søndag.