Byggholt kjøpte eneboligen og nabotomten for til sammen tre millioner kroner, og satser på kostbare leiligheter med flott utsikt og god adresse.

Utbyggingen er nå sendt ut på høring, med anbefaling fra byrådet. Planavdelingen mener nybygget er godt tilpasset omgivelsene.

Det synes ikke naboer:

— Den flotte utsikten mot Gamlehaugen vil bli erstattet med synet av en stor murkoloss, skriver advokatfullmektig Andreas Vik på vegne av beboerne bak nybygget.

Det fire etasjers leilighetsbygget rager riktignok ikke høyere enn dagens 70-tallsvilla, fordi to av etasjene legges i en bratt helling. Likevel kommer protestene:

— Det er uholdbart med denne type bebyggelse i et allerede etablert villastrøk, skriver en beboer lenger opp i samme vei.

Bedre blir det ikke at kommunen vil løse trafikkproblemene som oppstår ved å stenge Rieber Mohnsvei med bom. Da må turen til butikk og post på Fjøsanger tas via Storetveit og Paradis.

FRA ENEBOLIG TIL BLOKK: Til naboers store fortvilelse vil Byggholt AS rive eneboligen og reise leilighetsbygg.

ILLUSTRASJON: SCANDIACONSULT.

FRA ENEBOLIG TIL BLOKK: Til naboers store fortvilelse vil Byggholt AS rive eneboligen og reise leilighetsbygg.<p/> ILLUSTRASJON: SCANDIACONSULT.