Etter 16 år boende på Radøy fant jeg ut at det var nok å ha truffet på de samme fjesene på skolen hver dag i 10 år. Så jeg søkte på en skole i Åsane hvor jeg kom inn, og flyttet til min mormor der.

Ettersom Radøy kun har en ungdomsskole vet en alltid hvem folk på sin egen alder er. Jeg kunne slippe at folk husket meg for barneskole-faktene mine og få nye venner på grunnlag av hvordan jeg er nå.

Men jeg merket fort at det var annerledes her. Første dagen jeg ruslet inn på den ukjente skolen ble jeg truffet med et syn av gutter kledd i rosa skjorter og gensere. På Radøy hadde de blitt stemplet som soss ved første blikk, og kanskje verre, blitt kalt for homse. Gutter på Radøy skal jo være staute karer. Forskjell på jentene var det også. Første inntrykket jeg fikk var at de var noen fjollette ”byfiser”, der de kom trippende på støvletter med skulderveske og festsminke.

Det viste seg fort når jeg ble kjent med de at førsteinntrykket mitt ikke stemte. Men jeg fikk også lære at de hadde sine egne oppfatninger om hvordan det var på Radøy. De trodde tydeligvis at alle bodde på gård og levde av å ha sauer, kuer, griser og høner.

Etter snart 2 år boende i Åsane merker jeg at jeg har blitt påvirket av vennene mine her. Når helgen kommer tar jeg ofte bussen hjem for å besøke foreldrene mine, og jeg blir truffet med rare blikk der jeg trår inn på bussen i høye støvletter. De mener vel at slikt bare passer seg til fest, og ikke på en vanlig hverdag der en kan risikere å måtte løpe etter sauer på ville veier når en kommer hjem fra skole og jobb.

SOSS: Kan Åsane sees på som en snobbete bydel? Enkelte mener visst det.