• 20.000 sider skrev Ludvig Holberg, opplyser daglig leder og skuespiller i Bergen Byspill, Jounn Lullau.

TRUDE HAUG

Hele gateteatertruppen på fire, som feirer ti år i år, har studert Holberg. De er mektig imponert over mannen som hadde så mange ansikter.

Fra 26. januar kjører de i gang den teatrale kabareten «Rock'n Holberg». Den har med stor suksess vært vist for skoleelever, som en del av den kulturelle skolesekken. Nå går den som åpne forestillinger i Schøtstuene, som de for øvrig har møbler helt om til en liten intim teatersal.

I stykket, som har premiere 7. juni, blir Holberg fremstilt som en rockende, fløytespillende og evig omreisende student. Musikken er skrevet av komponist og skuespiller i Byspillet, Jarle Solheim.

Bergen Byspill feirer med dette både 250-årsjubileet for Holbergs død og feiringen av Norge som selvstendig nasjon i 1905. Og kanskje seg selv om tiåring?

De er veldig glad for at de er kommet med som fast post på Bergen kommunes budsjett fra i år. Det vil lette arbeidet fremover. Og så er de stolte over å ha kunnet gi bergenserne uteteater i alle disse årene. Da de begynte var det nesten utenkelig at teater kunne foregå utendørs.

Neste store prosjekt er forestillingen «Tusen år er som i går», forfattet av Gunnar Staalesen. Stykket forteller historien om Norge gjennom tusen år og skal foregå på stedet hvor gården Alrekstad lå i historisk tid.

Formiddagsforestillingene til stykket om Holberg er utsolgt, men for det er fortsatt mulig å få billett til kveldsforestillingene klokken ni.