— Noe slikt er aldri tidligere gjort i Hordaland, sier fagsjef Anny Bastesen.

Ordfører Kari Manger (Ap) har store vyer for kaiområdet på Kleppestø, som i dag er dominert av bussholdeplasser og en gedigen parkeringsplass:

  • Kleppestø er innfallsporten til Askøy fra sjøsiden. Vi vil at kaiområdet skal fremstå som den livsnerven det er, som et handelssenter, trafikk-knutepunkt og forhåpentligvis kultursenter, sier Manger til Bergens Tidende.

- Fantasien slippes løs

Kommunen ønsker seg nytt kulturhus, kanskje i kombinasjon med nytt rådhus. Utover det er ordføreren åpen for alle slags innspill.

— Egentlig er det fantasien som må slippes løs. De store vyene er velkomne.

— Skal det gamle rådhuset rives?

— Jeg vil ikke utelukke noe, men personlig vil jeg tro at det staselige rådhuset fra 1958 må kunne inngå i et nybygg.

— Hva med dagens parkeringsplass, som er viktig for «Snarveien»?

— Parkeringen vil vi ivareta, men den trenger ikke breie seg over hele kaien. Et fjellanlegg har vært diskutert, sier Manger.

Signalbygg?

Anny Bastesen ser gjerne for seg et signalbygg mot fjorden. Boliger og nye forretningsbygg er også aktuelt. Kari Manger supplerer ivrig:

— Vi vil ha et døgnåpent, levende Kleppestø.

I første omgang inviteres private utbyggere til å melde sin interesse. Fem av utbyggerne blir valgt ut til konkurransen. Kommunen foretrekker solide utbyggere med relevant erfaring.

Vinneren kåres i løpet av vinteren. Deretter påtar kommunen seg å lage en reguleringsplan basert på vinnerforslaget. Det betyr byggestart tidligst i 2008.

INDREFILETEN PÅ ASKØY: Private utbyggere inviteres til en konkurranse om kaiområdet påKleppestø. Konkurranseområdet (merket med rødt) utgjør 50 mål pluss eventuell utfylling i sjø oganlegg i fjellet.