Det var ved 22-tiden de to ble pågrepet, og politiet meldte at de var tatt med betydelige mengder narkotika i Solstrandvegen. De er siktet for brudd på Straffelovens paragraf 162 annet ledd, som gjelder grov narkotikaforbrytelse og har en strafferamme på ti år. Hvis man har over ett kilo hasj, regnes det som grovt.

Fra luksus til glattcelle

Etter det bt.no kjenner til, ble beslaget gjort på eksklusive Solstrand fjordhotell sør for Bergen.

Dermed tok lørdagskvelden en brå vending for de to. Fra å være på et av Vestlandets mest eksklusive hoteller, med god servering av alle slag, spa-fasiliteter, massør og svømmebasseng, gikk turen til glattcelle i Bergen sentrum. Der ble de sittende isolert til de ble fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

— Vi uttaler oss aldri om noe som angår gjestene våre, og jeg kan ikke bekrefte at det du sier er korrekt, sa Børrea Schou-Larsen, daglig leder og eier av hotellet, da bt.no snakket med henne mandag.

Mange aksjoner

Politiet i Bergen har hatt en rekke aksjoner den siste tiden mot personer som har brutt narkotikabestemmelsene.

I de fleste tilfellene har det vært utenlandske asylsøkere som er tatt på slitne hybelhus i sentrum, der det er funnet narkotika. Lørdagskvelden gikk altså turen til hotellet ved Bjørnafjorden.

Lite meddelsom

Fengslingsmøtet ble lukket, men bt.no er kjent med at den siktede mannen avviser at han har noen form for befatning med narkotikabeslaget.

Både han og kvinnen ble imidlertid varetektsfengslet for fire uker.

— Jeg ønsker ikke å kommentere saken av hensyn til etterforskningen, sier politijurist Trygve Ritland.

NARKOFUNN: Her på staselige Solstrand kom politiet over store mengder narkotika.
BJØRN ERIK LARSEN (ARKIV)