I år er det ABBA og musikk fra ”Mamma Mia” som står i sentrum. Vi regner med et kor på ca 280 sangere. Som solister har vi denne gangen med oss Sigurd Sæle og Christine Guldbrandsen som begge sist høst hadde stor suksess i to av hovedrollene i musikalen Les Miserables på DNS i Bergen . I tillegg til solister og kor medvirker vokalgruppen Quartet Five og lokale dansere.

Bjørn Berentsen, rektor på Åsane Folkehøgskole, er musikalsk leder for prosjektet og dirigerer det store felleskoret. Orkesterleder er Tove Kragset.

280 sangere

Det er tredje gangen Åsane Folkehøgskole og Norges Korforbund Vest samarbeider om et storprosjekt av dette formatet, Første gang var i 2006. Da var det Jakob Sandes tonesatte tekster som var tema. Det ble mønstret storkor med ca 280 sangere fra de tre vestlandsfylkene; Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane. I tillegg til storkoret medvirket Aftenlandet , Cato & Claus og Mandssangforeningen Maasen , fra Bergen Nord Kammerkor.

I 2007 var stikkordet musikaler, denne gangen med musikk hentet fra Spelemann på taket og My Fair Lady. I tillegg til kor på 230 sangere deltok Helge Jordal og Veslemøy Fluge Berg.

Hvem kan delta på prosjektet ?

I utgangspunktet er dette et tilbud til medlemmer av Norges Korforbund, men det er fullt mulig for andre sanginteresserte å være med.

Følg med på nettsidene til Norges Korforbund og Åsane folkehøgskole. På disse sidene vil det i løpet av kort tid bli lagt ut nødvendige opplysninger om prosjektet.

Skjer all øving i Bergen ?

Helgen 7.og 8. november skjer all øving i Bergen med konsert søndag.

I tillegg arrangeres det egne øvingshelger for sangerne i hvert fylke.

Det blir øvingshelg for Sogn & Fjordane i Førde 26. og 27. september og det blir øvingshelg for Hordaland i Bergen 17. og 18. oktober.

Instruktører her er Bjørn Berentsen, Tove Kragset, Vidar Eldholm og Gro R. Meneilly.

Når det gjelder sangere fra Rogaland så skjer kursingen her i samarbeid med Jæren Folkehøgskule og ledes av Jonny Fosse. Øvingsdatoer for dette fylket er ikke avklart, men vil bli kunngjort så snart de foreligger.