— Landet vårt har en 1000-årig kristen tradisjon. Den forsøker de rødgrønne å kaste på båten. De har delvis klart det allerede, sier Trine Overå Hansen, inntil nå KrFs eneste representant i kommunestyret i Øygarden.

Hun tror ikke KrF lenger er i stand til å representere de kristne verdiene, tar konsekvensen av det, melder seg ut av KrF og inn i det relativt nye partiet De Kristne.

— Dette er noe jeg har vurdert der lenge. Det er nå eller aldri. Jeg opplever at KrF ikke lenger representere kristenfolket, sier Overå Hansen.

- Totalitær retning

Hun peker blant annet på at KrFs strategiutvalg foreslo å fjerne partiets bekjennelsesparagraf.

— Jeg opplever jeg at KrF distanserer seg fra sine egne kjernevelgere i jakten på flere velgere, sier Hansen

— Vi er redd og bekymret for utviklingen landet vårt har tatt. Se for eksemepl på at leger blir tvunget til å gå på kompromiss med sin egen overbevisning i abortsaken. Landet går i en totalitær retning.

Tilbake i desember, skrev Trine Overå Hansen fordelaktig om De Kristne på bloggen sin.

«I begynnelsen husker jeg man bare lo av dette nye partiet på Bømlo, nå ler man ikke lenger», skrev hun i et innlegg hvor hun kritiserte sin tidligere partileder Dagfinn Høybråten for hans angrep på De Kristne. Høybråten omtalte De Kristne som «skadeverk» på sin blogg. Det likte Hansen dårlig

«For meg er politikken og partiorganisasjonen et verktøy, et virkemiddel i kampen for de kristne verdiene i samfunnet», skrev hun, samt «det er grenser for hvor trofaste velgerne kan være når partiet gjentatte ganger går på akkord med seg selv».

Listetopp til stortingsvalget

Trine Overå Hansen tror ikke overgangen fra KrF til De Kristne overrasker.

— Jeg har jo ikke skiftet mening. Jeg er den samme, så det kan ikke komme som noen overraskelse på noen. De blir nok trist, men samtidig tror jeg det er en grunnleggende forståelse for det.

Ifølge De Kristnes partisekretær, Terje Simonsen, er Trine Overå Hansen den aller første KrF-representanten som melder overgang til De Kristne. Han tror flere vil følge etter.

— Vi vil få flere slike overganger. Det tror jeg, i hvert fall om vi skal dømme etter det som beveger seg ute blant folk, sier Simonsen.

Ifølge Simonsen er partiet snart oppe i 2000 medlemmer og snart i mål med lister til alle landets 19 fylker til høstens stortingsvalg. I Hordaland vil Trine Overå Hansen innta en av topplasseringene på listen.

— Hun er akkurat den typen politiker vi ønsker oss. Ung og ambisiøs, sier Simonsen.