Fra Frp til Demokratene

Bystyremedlem Kenneth Rasmussen melder seg ut av Fremskrittspartiet og inn i Demokratene. Dermed skrumper Frp-gruppen fra 12 til 11.

Rasmussen har ved gjentatte anledninger skapt storm med sine innvandringskritiske uttalelser. Nå melder han seg til tjeneste for Vidar Kleppe & Co.

Fremskrittspartiets gruppeleder Liv Røssland ante ingenting om Rasmussens utmeldelse før han kunngjorde sin dagsferske utmeldelse ved bystyremøtets åpning.

- Kommer dere til å savne Rasmussen?

- Vi kjenner jo ikke mannen. Jeg håper Demokratene får større nytte av Rasmussen enn vi i Frp har hatt. Den eneste gangen Rasmussen har gått på bystyrets talerstol er for å fortelle han har meldt seg ut av partiet. Det er nokså spesielt, sier Røssland til BT.

Rasmussen sier han ikke lenger føler seg hjemme i Fremskrittspartiet.

- Det står i partiprogrammet at Frp ikke ønsker flere flyktninger til Bergen. Det standpunktet burde partiet kjørt hardere på. Demokratene har tent på forslaget mitt om å innføre prikkbelastning for innvandrere som søker norsk statsborgerskap, sier Rasmussen. Innvandrere som begår straffbare handlinger, eller ikke lærer seg norsk, bør prikkbelastes. Når de har nådd grensen, bør de utvises, mener Rasmussen.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt