Hva snakker man om når selveste 80-tallsikonet Samantha Fox kommer på uventet besøk? Lefser, lam og været, ifølge familien som har opplevd nettopp dette.

For da Samantha Fox var på vei fra konsert i Odda til Flesland søndag morgen for å rekke en konsert i Barcelona, sørget snøvær for at helikopteret hun satt i måtte gjøre en mellomlanding. Det skjedde på gården til Åsmund og Kirsten Nordtveit.

— Jeg er litt ør av dette, innrømmet fruen på gården.

Norsk gjestfrihet og bakst

Men det er mest på grunn av alt oppstusset rundt. At selveste Samantha Fox kom på kaffebesøk, tar hun med knusende ro.

— Du vet, når folk kommer på besøk, så skal de nå få kaffe. Det hadde vært det samme om det var du eller kongen som kom; det er vanlig, norsk gjestfrihet, og det er viktig! fastslår Kirsten Nordtveit, som serverte noe annet godt norsk til kaffen, nemlig lefser.

— Jeg tok det jeg hadde for hånden, sier Kirsten Nordtveit.

Norsk kakekunst falt i smak hos den celebre gjesten, som gjerne ville ha oppskriften på herligheten. Og det fikk hun. Litt motvillig deler Nordtveit oppskriften også med BTs lesere (se under), riktignok med en viktig tilleggsopplysning:

— Her på Nordtveit kaller vi det «bløytekaker».

Sam skal bli sauebonde

Også Åsmund og Kirsten Nordtveits datter og svigersønn, Arnhild Nordtveit og Magnar Berge, var til stede på gården da Samantha Fox med følge landet med helikopteret nede på slåtteengen deres.

— De var kalde, så vi fikk dem inn i stuen og ba dem oppføre seg «nett så heime», forteller Magnar Berge.

For ham var kanskje besøket ekstra absurd.

— Jeg er 31 år nå. For femten år siden var Samantha Fox på forsiden av alle kulørte blader, og jeg hadde mine plakater av henne, medgir Berge.

— Hun var vel sånn barndoms... tja...

— ... Forelskelse?

— Nei, jeg vil nå ikke ut i avisen og si det. Det er spørs hva kona sier da, sier Magnar Berge.

Men han forsikrer leende om at den kvinnelige andelen på gården var vel så begeistret for besøket som den mannlige. Til og med sauene lot seg begeistre av damen bak «Touch Me»-hiten. Eller var det kanskje omvendt?

— Hun sa at hun ville begynne med sauer når hun pensjonerer seg, røper Berge.

Samantha Fox fikk dessuten med seg en fødsel. Lammet, som var ti minutter gammelt da det hilste på kjendisbesøket, har selvsagt fått navnet Sam. Det var kjendisen selv sitt forslag.

Og hvordan det går med lammet Sam nå?

— Veldig bra. Han er født noen dager for tidlig, men bare han får være med mammaen sin, så går det fint, forsikrer Kirsten Nordtveit.

SAM MED LAM: Selveste Samantha Fox landet på gården Nordtveit i Fusa påskemorgen da snøværet ble for tett for helikopteret hun satt i. 80-tallsikonet fikk oppleve lamming, og den nyfødte fikk selvsagt navnet Sam.
I AKSJON: Etter mellomlandingen i Fusa dro Samantha Fox videre til konsert i Barcelona. ARKIVFOTO: REUTERS