• Jeg har aldri vært i Bergen før, men forventet meg regn. Og jammen fikk jeg det også. Så det holder, gliser Linn Cathrin Olsen fra Lillehammer.

ANNE-GRETHE DAHL

Nå står hun i regnet utenfor BT-huset i Krinkelkroken sammen med fjorten medstudenter og en lærer fra fotojournalistutdanningen i Oslo. De femten ungdommene skal i to uker fungere som Bergens Tidendes pressefotografer, mens våre egne fotografer er på kurs.

— De har lest BT med lupe i fjorten dager, og har laget skriftlige rapporter. Nå skal de få prøve seg selv, sier læreren, Per Anders «farbror» Rosenkvist.

BTs fotosjef Rune Nielsen er svært fornøyd med samarbeidet med høyskolen i Oslo: - De unge pressefotografene som kommer hit annethvert år er en svært god inspirasjonskilde for oss old boys'er. De får oss til å se og tenke nytt, og det er viktig. De tidligere kullene har gjort en utmerket jobb, så vi har store forventninger. Listen er lagt høyt, formaner Nielsen og smiler til den klissvåte gjengen.

— Jeg har vært i ti sportsbutikker for å finne regntøy. Dette kostet bare 300 kroner, sier en fornøyd og tørr Bent Are Iversen. Han er iført et militærgrønt regntøysett så stort at han kan invitere minst én medstudent innunder jakken.

De femten fotostudentene har med seg eget kamerautstyr, og er ivrige etter å kaste seg over oppgavene.

— Vi har gledet oss i lang tid. Nå skal det bli godt å komme i gang, smiler Stian Solum og Magnus Knutsen Bjørke.

Vi gleder oss til samarbeidet, vi skrivende også. Resultatene kan ses i avisen denne og neste uke.