Den ene halvdelen av fotografparet Kjerstin + Steinar på Wergeland har fått dobbel dose bybanefrustrasjon.

Det begynte på Paradis, der Jensen bor i en gammel villa fra 1930-tallet. Akkurat der kommer Bybanen ut av tunnelen, og kommunen eksproprierte en stor del av tomten. Nå ligger huset på kanten av stupet ned mot tunnelskjæringen.

Flyttet på hytten

— De har sprengt seg 12 meter ned to meter fra veggen min. Vi orket ikke å bo der mens det sto på som verst, og flyttet på hytten i tre måneder, forteller fotografen.

Bybanen har lovet å tilbakeføre deler av terrenget, så Jensen tror det blir greit til slutt. Erstatningen han fikk for tomten som forsvant, derimot...

— 90.000 kroner for 197 kvadratmeter tomt midt i Bergen. Det er ikke akkurat markedspris, sier han.

Skal overleve

I butikken på Wergeland har han sluppet å gi fra seg areal, men mye av trafikken forbi har forsvunnet etter at Inndalsveien ble stengt.

— Men vi er ikke blant dem som er hardest rammet. Det største problemet er mangelen på parkering, og at vi må forklare kunder hvor de skal kjøre, sier han.

DOBBEL DOSE: Fotograf Steinar Jensen er mest irritert på informasjonen fra Bybanen. - Den er ikke god nok. De sprenger hele døgnet uten å varsle, sier han. Jensen flyttet på hytten i tre måneder for å slippe unna.