Politiet etterlyser eventuelle vitner til en påkjørsel som skjedde ved Kyrkjekrinsen skole i Åsane like før klokken 14.30 mandag.

— Slik vi har fått det forklart, ble en mannlig fotgjenger meid ned mens han gikk på grønt lys over fotgjengerfeltet, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Hordaland politidistrikt.

- Svært alvorlig

Fotgjengeren, en mann i 20-årene, slapp fra ulykken med lettere skader i en fot. Han har forklart at bilføreren stakk av etter ulykken.

— Hvis det stemmer at noen har stukket av etter å ha forårsaket en ulykke, er det særdeles alvorlig, sier Eidsnes.

BT har snakket med en person som var påstedet da ambulansepersonell behandlet den skadde mannen i Åsane. Han fortellerat mannen skal ha blitt påkjørt av en bil ved rundkjøringen, og at bilistenkjørte videre uten å stanse.

Ingen vitner

Den skadde mannen i 20-årene fikk hjelp av en annen bilist som kom til stedetlike etter påkjørselen.

— Så langt er det ingen vitner som har meldt seg til politiet. Den skadde har forklart at han ikke kjente igjen vedkommende som kjørte på ham, sier Eidsnes.

Mannen ble fraktet til akuttmottaket på Haukeland etter ulykken. Han skal ikke være alvorlig skadet, og har forklart seg til politiet.

— Han har kun oppgitt at bilen var sort eller mørk av farge. Vi har ikke mye å gå på når det gjelder beskrivelsen av den aktuelle bilen, sier Eidsnes.