— Hvordan føles det? Du har akkurat blitt fyrt i bakken av TGB (tjuaguttene fra Bergen)

Takk for dansen!

Etter det BT får opplyst fra miljøet er visittkortene av denne typen laget for kort tid siden og brukes gjerne i slåsskamper mellom fotballpøbler.

Etablerte pøbler

Et kort ble funnet i lommeboken til en 19-åring med tilknytning til fotballpøbelmiljøet. Funnet ble gjort etter en grov voldsepisode mot fire polakker i Marken tidligere i høst .

Politiet hadde i starten to velkjente fotballpøbler siktet for overfallet. De to har lang fartstid i fotballpøbelmiljøet, til tross for sin unge alder. De nektet hele tiden for at de har noe med saken å gjøre.

Politiet valgte likevel å fengsle dem. Årsaken er at de skal ha blitt sett i området rundt Marken. Begge har flere voldssaker på rullebladet. Den ene har vært involvert i så mange voldsepisoder at han en periode hadde fast månedlig trekk fra lønnskontoen sin for å betale bøter og forelegg fra politiet.

**Les også: Slik forbereder fotballpøblene sesongstart

Kraniebrudd**

En av polakkene som ble sparket i hodet fortalte til BT at de ble angrepet av en gruppe på fire-fem menn.

-Vi hadde aldri sett dem før, men de var veldig aggressive med en gang. Den ene begynte å dra meg i skjorten. Så slo den andre meg rett ned. Etter det husker jeg ikke så mye, fortalte den polske håndverkeren som endte opp med brudd i kraniet.

Kollegene kunne i ettertid fortelle ham at opptil fem-seks norske menn etter hvert kom til og deltok i voldsutøvelsen.

Etter at politiet hadde fengslet de to velkjente fotballpøblene i saken, meldte det seg to andre personer, også de med bakgrunn fra miljøet. De erkjente at det var de som hadde vært mest aktive mot polakkene med spark og slag, men har forklart overfor politiet at det var en jevnbyrdig slåsskamp. Mer etterforskning

  • Det stemmer at vi har fått to nye personer inn i saken, men det betyr ikke at vi kan utelukke at de to første vi fengslet ikke hadde noe med saken å gjøre, sier politiadvokat Trond Eide.

En av 19-åringene som nå har erkjent å ha sparket den 27 år gamle polakken i hodet, slik at han fikk kraniebrudd, står i politiets oversikt over fotballpøbler.

Politiet fikk også inn lommeboken hans på politihuset dagen etter voldshendelsen. I lommeboken fant de bankkort og visittkortet til fotballpøblene i Bergen.

Politiet regner det som sannsynlig at 19-åringen mistet lommeboken i basketaket som oppsto da han var med å angripe polakkene.

  • Det gjenstår fortsatt en del etterforskning i denne saken. Vi kan derfor ikke si hvor mange eventuelle gjerningsmenn saken vil dreie seg om, sier politiførstebetjent Torstein Skeie.