• Jeg trodde jeg så syner, sier kvinnen som meldte fra om at en fiskebåt var i ferd med å synke. Det var heldigvis det hun gjorde.

Full forvirring utenfor Klokkarvik i formiddag: Var en fiskebåt i ferd med å gå ned ved Kleppholmen? Eller var det bare dette slepet? Ingen av delene, viser det seg etter mye om og men.

Udramatisk

— Det er høyst sannsynlig et slep melder har sett og det er kun meldt om et slep i området, slo redningsleder Stein Jarle Langvik ved Hovedredningssentralen for Sola fast overfor ved 11.00-tiden.

En halvtime etter at bt.no brakte bilder fra slepet - kommer kontrameldingen fra Hovedredningssentralen.

— Melder sto på sitt og fikk rett; det var ikke et slep. Men det var heller ikke noe dramatikk. Det var en oppdrettsbåt med flyteelementer som tøffet avgårde. Fartøyet var aldri i havsnød, sier Langvik til bt.no.

- Vann over ripen

Hovedredningssentralen for Sør-Norge slo full alarm da nødmeldingen fra Kleppholmen ved Klokkarvik i Sund kommune tikket inn ved 10.00-tiden..

— Fra der jeg sitter så det ut som at båten var i ferd med å gå ned. Fartøyet hadde vann over ripen. Vi så kun styrehuset etter en stund, forteller melderen til bt.no.

Etter intens søk med helikopter og båt - uten å se noe til fartøyet i havsnød - tror redningsleder Langvik ved Hovedredningssentralen at alarmen var falsk.

— Men for all del; melder har gjort det hun skulle. Hun trodde at noe var galt, og da må vi få beskjed, sier han.

Oppskaket

Da bt.no snakket med melder, var hun fremdeles litt oppskaket.

— Jeg måtte ringe en venninne for å få bekreftet at jeg så det jeg så. Sammen ble vi enige om å melde fra, sier hun.

Et Sea King redningshelikopter tok av fra Sola like før klokken 10.00.

Også en ambulanse ble sendt til sør i Sund kommune i påvente av en endelig avklaring.

RUNE BERENTSEN
RUNE BERENTSEN
JENS JULSETH