Det startet i Bergen i november i fjor med 30-40 medlemmer. Vel en måned senere var de blitt til 160. Nå regner initiativtakerne bak unge i shipping, Georg Nygaard og Anne T. Mettenes fra Bergen, med at det i løpet av høsten vil være kommet et halvt tusen unge shippingfolk med i YoungShip. Da har de regnet med 300 nye medlemmer fra Oslo. I dag er det vel 20 medlemmer i hovedstaden.

Mettenes er svært opptatt av at profilen og konseptet fra Bergen blir tatt vare på ved Osloetableringen.

200 medlemmer i Bergen

I Bergen er medlemstallet nå over 200 ungdommer som jobber i rederier, hos meklere og i en rekke bedrifter med tilknytning til skipsfarten.

— Vi ønsket i utgangspunktet ingen aldersgrense for å bli med i YoungShip, men den uventete store tilslutningen gjør at vi måtte sette grensen ved fødselsår 1970. Er du eldre, ja da må du nok belage deg på et liv på utsiden av YoungShip.

Georg Nygaard selv er ikke rederiansatt, men jobber i forsikringsforetaket NorthEdge Risk Services AS, et ungt foretak med 20 ansatte.

Anne T. Mettenes jobber hos Norwegian Hull Club.

Begge er helt overveldet av den enorme interessen for YoungShip.

Interessante tema

Hittil i år har YoungShip i Bergen hatt arrangementer og møter hos blant annet Odfjell (utfordringer i kjemikalietanksfarten v/Dan Odfjell), Kaskoforsikring for skip v/John Wiik, leder av Norwegian Hull Club i Bergen.

Medlemmene har også besøkt spesialskipet MS «Polarbjørn» til Rieber Shipping AS da skipet var innom Bergen, og de har stupt med livbåt fra NUTEC på Laksevåg der de fikk en innføring i Kriseberedskap.

Meget godt fornøyd

Georg Nygaard er meget godt fornøyd med et oppmøte på rundt 100 i snitt på de ulike arrangementene.

På høstparten er det spikret fast to temamøter. Det første vil omhandle finansiering av skip. Ifølge Georg Nygaard arbeides det i tillegg med å få til en ekskursjon til London.

— Hva er egentlig målsettingen med YoungShip, bortsett fra sosiale sammenkomster?

— Et av målene er å gjøre det yngre shippingmiljøet i Bergen mer interessert, aktivt og sammensveiset, sier Nygaard.

INITIATIVTAKERNE: Georg Nygaard og Anne T. Mettenes har lagt ned mye arbeid i å få skipsfartens ungdomstreff, YoungShip, sjøsatt. Det er nå nærmere 250 medlemmer, hvorav 20 fra Oslo. ARKIVFOTO EGIL WANG