Nå etterforsker Fyllingsdalen politistasjon smykketyveriet, som skjedde i Haukelandshallen onsdag 14. november. Tyveriet skjedde en gang mellom klokken 08.30 og 09.00.

– Dette er bare kjempetrist. Det er ikke bare pengene det gjelder, det er også en historie bak. Jeg fikk smykket av min lillesøster til konfirmasjonen, sier Andrine Alver fra Bønes.

Smykketyv lukket bagen

Andrine går i tiende klasse på Storetvedt skole og var med på skolens håndballturnering i Haukelandshallen da de dyre smykkene ble stjålet.

Vanligvis har hun ikke på seg de verdifulle tingene på trening. Men fordi det var en travel morgen glemte hun å ta dem av før hun dro på turneringen. Etter at hun var ferdig i garderoben, puttet hun smykkene i sminkepungen og lot bagen stå igjen der inne.

Da hun så at de andre venninnene hadde tatt med bager og sekker ut i gangen, gikk hun tilbake for å hente sin egen bag. Men da var den borte.

Andrines bag var lukket med en glidelås da hun forlot den. Og smykketyven hadde lukket den etter at han eller hun tok ut sminkepungen med smykke og ringer i.

Snakket om smykkene

Smykkene, parfymen og sminken lå i en stor sminkepung fra Victoria’s Secret. Til sammen har dette en verdi på rundt 20 000 kroner.

Et hjerteformet halskjede i hvitt gull. Anhenget er i hvitt gull med diamanter.

En gullring med 0,25 karats diamanter.

En gullring med fire-fem diamanter.

I tillegg lå det en parfymeflaske fra DKNY sminkepungen. Mest sannsynlig har tyvene visst hva de lette etter da stjal de dyre smykkene. Andrine og medelevene snakket om smykket og ringene i garderoben.

– Det ble mye fokus på smykkene i garderoben. Jeg mistet ringen og den trillet bort til noen av dem som var fra de andre lagene. Jeg sa til de andre at vi måtte huske å ta av smykker og ringer, sier Andrine.

Betydde mye

– Vi vet at det kom inn en annen klasse i garderoben like etter at Andrines klasse hadde forlatt garderoben. Denne klassen har vi hatt kontakt med gjennom rektor, men så langt har ikke det kommet noe ut av det, sier politibetjent Frode Misje ved Fyllingsdalen politistasjon.

– Spesielt dette hjertet betydde mye. Lillesøsteren brukte alle sparepengene på denne gaven. Hun ville absolutt kjøpe dette smykket til henne. Jeg fikk et tilsvarende smykke av min mann da Andrine ble født. Det skulle Andrine arve, men jeg mistet det da vi var ute og snorklet på ferie, sier mor Lilli-Anne Alver.

Politiet aner ikke om det er elever eller uvedkommende som kan ha tatt de dyrebare smykkene.

– Vi har fått tips om en ung gutt og jente som kom inn i garderoben like før smykkene ble stjålet. Dette forsøker vi nå å sjekke opp i, sier Misje.

Gir dusør

Andrine og moren Lilli-Anne ønsker nå å utlove en dusør til dem som kan hjelpe dem med å finne de spesielle smykkene.

– Jeg synes det er sykt at folk går og stjeler på håndballcup, sier Andrine.

– Hun har jo alltid passet så godt på, det er lett å være etterpåklok. Jeg tror ikke de som tok smykkene vet hvor mye de er verdt, sier mor Lilli-Anne.

Har du tips i saken kan du ringe Fyllingsdalen politistasjon på 55 15 57 50.

FORTVILT: Lilli-Anne og Andrine Alver (15) er fortvilt og lover dusør til dem som kan hjelpe med å finne smykkene.
Gudrun Sylte
SMYKKET: Her er smykket som Andrine har fått stjålet.
Privat
SMINKEPUNG: I en slik sminkepung fra Victoria's Secret lå smykke, ringer og sminke for 20 000 kroner.
Torunn Aarøy
ETTERFORSKER: Politibetjent Frode Misje ved Fyllingsdalen politistasjon etterforsker det grove tyveriet.
Torunn Aarøy