Siste: Søket etter den savnede kajakkpadleren i Skogseidvatnet ble avsluttet i 17-tiden, lørdag.

— De pårørende er varslet, opplyser operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt.

På grunn av svært dårlig sikt i vannet, har politiet vurdert situasjonen slik at de ønsker å fortsette søket med sonar.

Det blir ikke ytterligere søk før denne er på plass en gang over helgen, melder politiet.

— Det krever spesialkunnskap og planlegging. Lokalt politi vil samarbeide med Avsnitt for samfunnssikkerhet og beredskapom dette, sier Eidsnes.

Mann (31) savnet

To menn padlet fredag kveld i Skogseidvatnet i Hålandsdalen i Fusa. De brukte kajakk, og kantret. En av dem er fremdeles savnet og antatt omkommet, ifølge politiet.

— Den ene klarte å svømme til land, mens den andre er savnet, sier Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Meldingen kom klokken 00.52, natt til lørdag.

Mannskaper fra politiet, en luftambulanse og et redningshelikopter ble sendt for å søke i vannet. I 02-tiden natt til lørdag var helikoptre, hundepatruljer, brannmannskap og andre i gang med søk.

Den savnede er ifølge politiet en 31 år gammel mann fra Bergen. De to mennene skal ha overnattet i telt, og var ute på vannet for å fiske. De skal ikke ha brukt redningsvest.

VELTET: Kajakken skal ha veltet i nordenden av Skogseidvatnet, like ved Orraosen.
Torbjørn Eliassen

Mannen som svømte i land er i god behold, og er kjørt til lokal legevakt for oppfølging. Han er også i 30-årene, og er fra Bergen.

Antatt omkommet

Lørdag ble det foretatt overflatesøk av både Hovedredningssentralen og lokalt politi. Lensmannen i Fusa og Tysnes, Lorentz Lunde, hadde ansvaret for oppfølgingen.

— Vi er ganske sikre på at vi har funnet plassen hvor kajakken gikk rundt, og konsentrerer oss om dette området i første omgang, sier Lunde.

Politiet bruker båter fra Statens naturoppsyn i overflatesøket og får assistanse fra Røde Kors Hjelpekorps.

- Ingen sikt

Skogseidvatnet er rundt fem kilometer langt, og to kilometer på sitt bredeste. Det ligger mellom Eikelandsosen og Mundheim i Kvam, sørøst for Bergen.

— Det er omtrent ingen sikt i vannet, så det å sende ned dykkere er nesten ikke formålstjenlig, opplyste operasjonsleder Jan Steimer til NTB ved 13-tiden lørdag.

Han sier politiet vil vurdere å sette inn dykkere igjen dersom sikten blir bedre.