Politiet har fått inn flere tips i saken, men ingen av disse har ført dem nærmere den savnede jenten. Letemannskaper har gått gjennom Tyin-området, men søket har ikke gitt resultater.

I formiddag letes det i Årdalsvatnet.

— Den mest aktive delen av søket er avsluttet for kvelden, men vi vil fortsette med streifpatruljering på veier og stier, lytteposter i terrenget og liknende, sa operasjonsleder Leif Bell til bt.no i går kveld.

Først ved daggry vil politiet avgjøre hvordan den videre letingen skal skje. Leteaksjonen starter igjen for fullt klokken 10.00.

Jente sett på veien

Ingenting tyder på at jenten er blitt utsatt for noe kriminelt, men politiet vil ikke utelukke det.

Flere uavhengige vitner skal ha sett en jente gående langs veien ved Tyin. Jenten kan passe til beskrivelsen av den savnede 17-åringen, og politiet ønsker å få kontakt med henne.

— Vi leter i hele området, sier konstituert lensmann i Årdal, Helge Øvstetun.

Tre ekvipasjer fra Norske Redningshunder søkte tirsdag i terrenget. I tillegg til politiet deltok også Norsk Folkehjelp med 40 frivillige. Letingen foregikk både til fots og i båt.

På vei til slektning

Ifølge politiet er Charlotte 170 centimeter høy og har skulderlang mørkt blondt hår med blonde striper. Da hun forsvant, skal hun ha vært iført en lys Goretex-jakke med limefargede områder, dongeribukse og spettede hvite sko.

Charlotte ble sist sett i Øvre Årdal mandag formiddag klokken 11. Hun skal da ha vært på vei til en slektning, men dukket ikke opp til avtalt tid. Strekningen hun skulle gå er svært kort. Foreldrene meldte 17-åringen savnet samme ettermiddag.

Like før hun forsvant sendte 17-åringen en sms som politiet mener gir grunn til bekymring, men de ønsker foreløpig ikke å gå ut med innholdet, ettersom det er av privat karakter.

Nå håper politiet at informasjon fra basestasjoner skal gi svar på hvor mobiltelefonen hennes har sendt signaler fra etter hun forsvant.

- Kjernesunn

Den savnede jenten får de beste skussmål.

— Dette er en kjernesunn idrettsjente, understreker Øvstetun.

Politiet etterlyser Charlotte Moene med fullt navn og bilde i samråd med familien hennes.

Dersom noen har sett den savnede 17-åringen, eller har tips i saken, kan de kontakte sitt nærmeste lensmannskontor eller Sogn og Fjordane politidistrikt på telefon 57 75 88 00.

Tips i saken kan også sendes til Bergens Tidendes journalister.

bt.no følger saken

Steinar Kvigne/Porten.no
Letingen etter Charlotte Moene foregår både til fots og i båt.