PÅL ANDREAS MÆLAND

MARTIN KRISTIANSEN

LARS HOLGER URSIN

— Et vitne som kjenner Løyning har fortalt politiet at han så ham ved Lagunen på vei sørover. Politiets teori er derfor at han i forvirret tilstand har forsøkt å gå hjem til Kvinnherad, forteller politiets informasjonsleder Trygve Hillestad.

I ettermiddag søkte derfor politiet langs alle veiene sørover, samt veiene til fergekaiene på Krokeide og Halhjem. I tillegg ble det gjort detaljert søk i Rådalen, og i området rundt Fanafjellet.

Tror på vitnet

Søndag formiddag var vitnet på nytt til avhør hos politiet.

— Vi fester lit til vitnets opplysninger, sier operasjonsleder Per Steigler i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Både politiet, Sivilforsvaret, Røde Kors hjelpekorps og Norske Redningshunder deltar i letingen søndag.

I samråd med familien gikk politiet sent fredag kveld ut og etterlyste 41-åringen, som kommer fra Kvinnherad. Lørdag ettermiddag sendte politiet også ut et bilde av mannen som er savnet fra nevrokirurgisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus. Torleif Løyning hadde fått behandling for en hodeskade da han forsvant torsdag.

Fikk tips

Politiet gjennomsøkt først sykehuset i jakten på mannen. Lørdag kveld konsentrerte politiet letingen til Fana og spesielt Rådalen. Etter at politiet offentliggjorde bilde av mannen fikk de tips om at han ble sett i Rådalen samme dag som han forsvant fra sykehuset. 16 personer fra Røde Kors og tre ekvipasjer fra Norske Redningshunder lette i går etter mannen sammen med politiets hundepatruljer.

Politiet fikk først indikasjoner på at 41-åringen hadde dratt til hjemstedet i Kvinnherad. Det viste seg ikke å stemme.

Mannen ble sist sett på nevrokirurgisk avdeling torsdag formiddag. Han lå da til observasjon på sykehuset med skader etter en arbeidsulykke, og hadde blitt behandlet tirsdag.

Arr i hodet

— Det var for så vidt en alvorlig skade, men ikke noe han trengte operasjon for. Han har et arr i hodet som skriver seg fra at det er målt trykk i hodeskallen, forklarer avdelingsleder Erling Myrseth på nevrokirurgisk avdeling.

Ifølge informasjonskonsulent Therese Trandem ble sykehusets sikkerhetsavdeling varslet om at pasienten var borte rundt kl. 13.30 torsdag. I 17-tiden ble også politiet varslet, etter at sikkerhetsavdelingen hadde lett etter mannen på alle avdelingene uten resultat.

— Han er nok noe forvirret, og har forlatt sykehuset uten at vi har skrevet ham ut, sier avdelingsleder Myrseth. Han tror 41-åringen vil være bevisst og klar nok til at han kan ha tatt seg et godt stykke fra sykehusområdet.

— Men han kan likevel være forvirret i den grad at det er usikkert om han kan ta vare på seg selv fullstendig, forklarer Myrseth.

Den savnede har kort hvitt hår, men på høyre side er håret barbert bort på et 10 ganger 10 centimeter stort område.

SAVNET: Den savnete var iført en blå t-skjorte, mørkeblå joggebukse, hvite sandaler og muligens en mørk blå bomullsgenser med hvit stripe på. <p/> FOTO: POLITIET/PRIVAT