Heitmann har vært savnet siden natt til torsdag 15. november. Forsvaret har satt inn store ressurser på å finne den savnede soldaten.

I formiddag har mannskaper fra Forsvaret dykket i Vågen. Mandag trålte 190 soldater fra Sjøforsvaret Bergen sentrum — uten resultat.

Ingen funn

Under letingen har mannskapene kommet over sko og klær, som politiet ville undersøke nærmere. Det er nå bekreftet at klærne ikke tilhørte Heitmann.

— Vi vet at klærne og skoene ikke har sammenheng med forsvinningen. Vi har undersøkt med pårørende som sier at dette ikke er savnedes plagg, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen.

Mannskaper fra Forsvaret skal dykke både i Sandviken og Puddefjorden. Tirsdag ettermiddag var det ikke kommet inn nye opplysninger eller tips i saken.

— Vi vurderer fortløpende om vi skal gjøre nye undersøkelser eller om det er noe vi kan gjøre annerledes, sier Mathiesen.

Sist sett på 7-Eleven

Simen Børresen er arbeidskollega med John-Frode Heitmann, og deltok mandag i søket på Nygårdshøyden og Nøstet.

— Han er en arbeidskollega og kamerat, og det er meningsfylt å delta i letingen, sier Børresen.

Han var med Heitmann på Metro den aktuelle natten, og merket ingenting unormalt.

— Vi som var der har snakket om det i etterkant, og det er ingenting som kan forklare at han er borte. Det er et mysterium, sier Børresen.

Se video fra mandagens søk Heitmann ble sist sett da han like før klokken halv to gikk alene til 7-Eleven i Torggaten for å kjøpe røyk. Overvåkingsbilder viser at Heitmann var inne i 7-Eleven-butikken klokken 01.27. En time og ti minutter senere er mobilen hans i gang for siste gang.

— Vi vet at den siste oppringningen er fra Ole Bulls plass. Det er derfor trolig at han har oppholdt seg i området rundt utestedet Metro, 7-Eleven og Ole Bulls plass i den drøye timen, forteller storebroren Bård-Esben Heitmann.

John-Frode Heitmann (22) er 186 cm høy, har kort mørkt hår, slank kroppsbygning og snakker tromsødialekt. Han har et lite arr midt på venstre kinn. Heitmann var iført blå dongeribukse, en sort jakke, en sort hettegenser og sorte sko kvelden han forsvant.

Dersom du har tips i saken kan du ringe til politiet på 02800 eller på telefon 951 49 085.

Dykkere har søkt etter den savnede flere steder i Bergen, men så langt uten resultat.
FINN ARNESEN (MMS)