De tre styrende partiene på fylkestinget var i flere møter i løpet av tirsdagen. Fremdeles har de ikke klart å bli enige. Derfor skal de møtes klokken 19.00 på fylkesbygget i kveld.

— Vi kom ikke til noen konklusjon, så forhandlingene må gjenopptas, sier Torill Selsvold Nyborg (KrF).

Flere år sammen

Hennes posisjon er en av de sentrale temaene i samtalene, som føres av blant andre henne selv, Tom-Christer Nilsen (H) og Terje Søviknes (Frp). Høyre sin fremgang etter mandagens valg har nemlig gjort dem mer enn tre ganger så store som KrF. Nilsen er sulten på ordførerkjedet.

— Det er tøffe forhandlinger, men de er gode og vi har full forståelse for hverandre, sier Nyborg.

— Jeg kan ikke si noe om dette nå, enkelt og greit, sier Nilsen.

De tre partiene har samarbeidet i åtte år.

— Det er både politikk og posisjoner vi diskuterer. Det er ikke fylkesordførervervet det er mest diskusjon om, det er en kabal som skal gå opp, hevder Nyborg.

Skal avklare med Ap

Dersom hun er mest opptatt av ordførerkjedet har hun derimot andre beilere. Ap har tilbudt henne og KrF plassen som fylkesordfører dersom de går over i en storkoalisjon. Den skal inkludere Sp, Ap, KrF, V og eventuelt Miljøpartiet de Grønne.

Nyborg sier hun først skal forhandle med "sine egne", men utelukker ikke et møte med opposisjonen. Så skal hun da også møte Ap før hun gjenopptar forhandlingene med Frp og H.

— Vi skal få noen avklaringer rundt det tilbudet de har gitt. Foreløpig har Ap bare gitt oss et omriss av en avtale. Men det er bare avklaringer, og dem skal vi få i løpet av ettermiddagen før vi går i forhandlinger med dagens samarbeidspartnere.

Sist gang disse tre partiene møtte hverandre for samarbeidsforhandlinger, for fire år siden, tok samtalene "fire sekunder", ifølge Kristian Helland i KrF. Denne gangen drar det ut i tid.

— Det var gøyere før Høyre begynte å yppe seg, Nyborg?

— He he. Det er sånn det er. Vi får se hvordan det går.

Hvem bør sitte ved roret i fylket? Si din mening under!

I FORHANDLINGER: Torill Selsvold Nyborg (KrF) og Tom-Christer Nilsen.
JAN M. LILLEBØ