— Å, var godt å høre! Du aner ikke hvor mye vi strever her ute uten strøm, sa Anfinn Skråmestø (80) til bt.no da han fikk nyheten om at de streikende i BKK hadde gitt dispensasjon, slik at beboerne på Storheim på Radøy skulle få reparert strømledningene.

Men Skråmestø kan ha gledet seg for tidlig. De streikendes motpart, Energibedriftenes Landsforening (EBL) må også gå inn for dispensasjon.

Og slik situasjonen ser ut onsdag morgen er det ikke så mye som tyder på at EBL vil gi etter.

— Vi skal vurdere dispensasjon i dag. I en slik situasjon er det harde spilleregler å følge. Dersom vi gir dispensasjon på Radøy, er det mange andre helt like steder, som vil kreve det samme. Spørsmålet er om det virkelige er fare for liv og helse på Radøy, sier administrerende direktør i EBL, Steinar Bysveen til bt.no.

Avgjørelsen blir tatt i formiddag.

Behandles i dag

BT fortalte i går om beboerne på Storheim på Radøy, som allerede fra BKK-streikens første dag ble uten strøm. En lastebil rev ned strømledningene mandag, og tok dermed både vann- og strømforsyningen fra hele området.

Hovedtillitsvalgt i BKK, Svein Davidsen, sa til BT at beboerne nok måtte belage seg på å være uten strøm lenge, men valgte i går likevel å ta turen ut på befaring.

— Det var nok lurt av meg å reise ut og ta det i nærmere øyesyn. Folk der ute er vant til å klare seg selv, og er ikke de som tyter og beklager seg i tide og utide, sier Davidsen til bt.no.

Positiv anmodning

— Vil det si at forholdene der ute var verre enn du først trodde?

— Ja. Derfor har vi besluttet å lage en positiv innstilling til dispensasjon fra streiken, dersom vi mottar en anmodning om det fra administrasjonen i BKK, sier Davidsen.

Det skjedde, og anmodningen gikk videre til streikeledelsen i Oslo. Også de gikk inn for dispensasjon.

På Radøy ble meldingen mottatt med stor glede i går kveld.

— Sønnen vår har ordnet oss et lite aggregat, slik at vi får pumpet vann. Men det er mange her som strever mer enn oss, sier Skråmestø.

EBL vil vurdere muligjhetene for disepensasjon i 11-tiden i dag.