Allerede klokken 09 mandag morgen var Klostergarasjen full. Det skjer vanligvis ikke før en time senere, forteller Bjørg Hatlem, direktør i Bergen Parkering.

Og rundt klokken 10 var også Bygarasjen bortimot full.

— Det pleier å være godt med plasser i Bygarasjen på denne tiden, men i og med at de 600 plassene på gateplan fortsatt er stengt, blir pågangen på anleggene enda større. Det kan se ut som om folk slapper av og kjører bil igjen, og da blir det fort fullt, sier Hatlem.

Selv om byrådet for noen dager siden droppet par- og oddetallskjøring da luftkvaliteten hadde bedret seg, blir de andre tiltakene opprettholdt.

  • Sambruksfelt og 60-sone fra Åsane og sambruksfelt fra Fjøsanger fortsetter på ubestemt tid.
  • Tilbudet om gratisbusser og parkeringsplasser ved innfartsårene skal i utgangspunktet vare til fredag denne uken, men kan forlenges.
  • Tilgangen til 600 kommunale parkeringsplasser er fortsatt stengt, og parkeringsanleggene har fortsatt bare halv kapasitet.
  • Parkeringssituasjonen kommer til å fortsette. Det er et midlertidig tiltak, og byrådet vurderer situasjonen fortløpende, men foreløpig har man ikke tenkt å åpne for full kapasitet ennå, sier informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune.

Bergen kommune skriver på sin hjemmeside at tiltakene blir vurdert fortløpende.

Hva synes du om krisetiltakene? Si din mening i feltet under!