Veien vil ikke bli åpnet i dag, melder Statens Vegvesen. Vikafjellet er imidlertid åpent for ferdsel fra Vik til Hola.

Det var ved 19-tiden lørdag kveld det kom melding om snøras i Myrkdalen.

– Det gikk et ras på 50 til 100 meter i Myrkadalen. Vi har søkt gjennom det to ganger med redningshunder og søkestenger, og vi har ikke funnet folk, sier operasjonsleder Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt til NTB.

Det var i starten uklart om noen kunne være tatt av raset, og politi og redningsmannskaper satte i gang leting for å utelukke dette.

— Vi jobber likevel som om personer skulle være tatt av raset, sa operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til bt.no like etter klokken 19.

Lavinehunder og Røde Kors

Luftambulansen fra Bergen ble kort tid etter rasmeldingen sendt til Kvamskogen for å hente en lavinehund.

Røde Kors Hjelpekorps ble også tilkalt til rasstedet for å hjelpe til med letingen.

Raset ble gjennomsøkt av mannskaper med søkestenger, og av lavinehunder. Ingen personer ble funnet i snømassene, som strakte seg fra skråningen over veien, tvers over riksveien og et godt stykke videre nedover.

Ingen personer er meldt savnet, og letingen ble avsluttet noe etter klokken 20, får bt.nos reporter opplyst på rasstedet.

Ras samme sted for to uker siden

Raset gikk om lag 50 meter fra stedet der et stort snøras sperret riksveien for drøye to uker siden.

Etter dette raset gjorde geologer undersøkelser på stedet, og fant at det lå en del snø utsatt til for ras. Det ble derfor sluppet sandsekker fra helikopter ned på skavlen for å løsne på snømassene.

Politiet og redningsmannskapene i området er svært oppmerksomme på rasfaren.

Ifølge politiet ligger det fortsatt en del snø utsatt til på andre siden av dalføret. På den siden går en elv mellom riksveien og fjellsiden, slik at raset må være av en viss størrelse for å nå riksveien. Det har imidlertid skjedd at snøras har passert elven og nådd veien, ifølge lokalt politi.

PÅ STEDET: Redningsmannskaper har gjennomsøkt raset uten å finne folk.
SNØRAS: Raset på om lag 50 til 100 meter gikk over riksvei 13 i Myrkdalen.
MARITA AAREKOL (MMS)