Sammen med faren Tor Eigil Stordahl spiser hun dagens middag på Holbergstuen. Fisk og poteter står på menyen, uten at spisegjestene rynker på nesen av den grunn.

— Mange jeg kjenner har kuttet ut brød og poteter i det siste, men jeg tror ikke det har noe for seg, sier Guro. Selv baker hun sitt eget grovbrød, det har hun gjort lenge.

— Pasta og loff har jeg aldri vært glad i, men ris, brød og poteter spiser jeg som jeg alltid har gjort. I kollektivet jeg bor er det bare meg som spiser poteter, men jeg tror ikke det har så mye med sunnhet å gjøre. Det er vel mer at poteter blir oppfattet som traust og kjedelig, sier hun.

De to er enige om at det «nye» kostholdet, der brød og poteter er bannlyst, er en døgnflue.

— Jeg tror nok en del legger om kostholdet nå, men det sklir nok fort ut igjen, sier Stordahl.

Anne Bagås hos Lerøy Helsekost merker at bergensere er blitt mer bevisste i matveien.

— Vi har solgt utrolig mye av de meltypene som trengs for å bake Hjemmets slankebrød og brødene til Dr. Lindberg. Folk begynte å spørre etter dette rett etter jul, og interessen har ikke avtatt, sier Bagås.

Hun forteller at hun det er gått tomt både for melasse og glutenmel den siste tiden.

— Folk er utrolig opptatt av karbohydrater, og spør meg om hvordan de skal unngå karbohydrater i kosten. Selv har jeg mest tro på å spise normalt og heller trene litt hvis man ønsker å gå ned i vekt. Det nytter ikke å proppe i seg sunt brød hvis man bare sitter i sofaen, sier hun.

SPISER POTETER: Fisk er best i følge med poteter, mener Guro Wetrhus Stordahl og Tor Eigil Stordahl. De hører ikke på kostholdsekspertenes råd om å kutte ut potet. FOTO: KNUT STRAND.