Lørdag ettermiddag ble en mann i 40-årsalderen slått bevisstløs etter å ha snakket til to menn i 20-årene som noen minutter tidligere laget kvalm på Bybanen.

Tirsdag ble en 23 år gammel mann fengslet i fire uker, siktet for legemsbeskadigelse. Han nekter for å ha slått mannen, og har kun erkjent at han helte øl over offeret.

— Slått og sparket

Han legger i stedet all skyld på kompisen, en mann i 20-årene som har vært på frifot siden lørdag.

— Den pågrepne har gitt oss noen flere opplysninger å gå etter, men vi leter fortsatt etter den andre personen. Vi har noen spor å gå etter, sier politiadvokat Helge Vigerust.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med en offentlig etterlysning.

Men politiet sitter på videomateriale fra hendelsen. Ifølge politiet viser dette materialet at passasjeren ble utsatt for grov vold fra begge mennene.

Bruddskader i ansiktet

Først skal passasjeren ha blitt slått i bakhodet av den ene idet han går ut av bybanevognen. Så blir han slått av den andre mannen, og havner i bakken.

Der skal volden ha fortsatt.

«Dette er skjult for kamera bak en søyle, men kan se ut som et spark», heter det i fengslingskjennelsen.

Videoen viser videre at offeret blir slått i bakken nok en gang etter å ha reist seg opp.

Havnet på sykehus

Mannen pådro seg bruddskader i ansiktet, og ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus.

Han ble senere utskrevet, men må gjennom operasjoner.

Mannen som er på frifot er rundt 180 centimeter høy. Han var iført en hvit skyggelue og hadde på seg en mørk jakke med emblem på ryggen.

Begge de siktede skal tilhøre et rusmiljø.

Det har ikke lyktes bt.no å få en kommentar fra advokat Cathrine Krohn, som representerte 23-åringen i onsdagens fengslingsmøte.