Natt til lørdag 23. mars kolliderte drosjen som hun var passasjer i med en politibil som sto i ro på Puddefjordsbroen. Patruljen forsøkte å stanse en person fra å hoppe fra broen. Bilen sto uten lys.

— Hun er fortsatt alvorlig skadet og fremtidsutsiktene hennes er uvisse, sier bistandsadvokat Einar Drægebø.

Politiet etterforskes

BT er kjent med at det fortsatt er fare for den 48 år gamle kvinnens liv etter de alvorlige hodeskadene som hun pådro seg i sammenstøtet.

Hun har ikke vært i stand til å avhøres av politiet eller Spesialenheten. Den etterforsker nemlig politiets rolle under sammenstøtet. En patrulje sto parkert i det ene kjørefeltet på broen da taxien kjørte inn i politibilen.

— Saken er for så vidt ferdig etterforsket, men vi venter på en rapport fra ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen, sier Ellen Eikeset Mjøs, leder av Spesialenheten på Vestlandet.

Mannen er fratatt førerkortet inntil videre. Politiet etterforsker om han kan holdes ansvarlig for ulykken.

Risikerer straff

— Han er foreløpig siktet for brudd på Vegtrafikkloven. Etterforskningen vil vise om det er grunn til å endre siktelsen, sier Kjersti Katrine Svendsen, politiadvokat ved Bergen Sør politistasjon.

Hun bekrefter at det ikke har vært mulig å avhøre kvinnen som satt i baksetet på drosjen, på grunn av skadene hun pådro seg.

- Uten arbeid

Taxisjåførens forsvarer er Ørnulf Samdal. Han betegner ulykken som tragisk, men mener det er urimelig at taxisjåføren kan holdes ansvarlig for skadene kvinnen pådro seg.

— Ulykken er et resultat av en rekke uheldige omstendigheter. Politibilen sto parkert i ro like over toppen av broen midt på natten. Den hadde ikke lys på. Passasjeren brukte dessverre ikke sikkerhetsbelte. Derfor er det urimelig at sjåføren må stå til ansvar for dette, sier Samdal.

Han forteller at hans klient ikke er i arbeid.

— Han er drosjesjåfør og er fratatt muligheten til å ha inntekt. Han tilfredsstiller heller ikke krav til sosialhjelp, sier Samdal.