BT skrev tidligere denne uken at fiskehandlerne vurderte å slutte å selge levende fisk fordi nye regler gjorde dette tidkrevende og økonomisk ugunstig. Fiskehandlerne fikk ikke ha mer enn hundre kilo fisk pr. kubikkmeter vann, men ønsket å ha 250 kilo fisk.

— Har ikke lest regelverket

I møtet fredag gjorde dyrevernnemnda fiskehandlerne oppmerksomme på at hundre kilo ikke bør oppfattes som en endelig grense.

— Fiskehandlerne har tydeligvis ikke lest regelverket godt nok. Reglene sier nemlig at det i enkelte tilfeller sannsynligvis kan aksepteres noe høyere fisketetthet i en avgrenset periode, sier leder i Dyrevernnemnda i Bergen, Bjørn Borlaug.

— Og dette vil bli akseptert på Fisketorget?

— De vil få lov til å ha mer enn hundre kilo når de akkurat har tatt inn nye ladninger av levende fisk. Etter det jeg har forstått selger de den levende fisken rakst, og det blir derfor en kort periode der man har for mye fisk. Dette vil ikke bli noe problem. Fisketorget får drive videre som før, sier Borlaug.

Stenger ikke Fisketorget

— Det er ikke riktig som mange tror, at dyrevernnemnda nå ønsker å stenge Fisketorget. Riktignok kan saken i sin ytterste konsekvens medføre nedlegging, men dette er å diskutere en problemstilling som er svært uaktuell nå, sier Borlaug.