Det opplyste Haukeland Universitetssykehus i en pressemelding klokken 8.30 mandag morgen. Tirsdag morgen klokken 10.30 er tilstanden fortsatt kritisk.

Ingen vitner har dukket opp

Per Nordstrand, lensmann i Austevoll

Den 29 år gamle mannen ble funnet livløs i sjøen i 10-tiden søndag formiddag. Det var da igangsatt en leteaksjon etter at en 22-fots åpen plastbåt var blitt funnet drivende ved Møkster havn i Austevoll kommune.

Fant drivende båt

— Båten ble funnet med varm motor og med lanternene på, så vi satte i gang en redningsaksjon, sa vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Nils Ole Sunde, til bt.no i går.

29-åringen ble sendt direkte til Haukeland Universitetssykehus med helikopter. Ifølge politiet, var mannen livløs da han ble funnet i sjøen.

I 14-tiden søndag ettermiddag meldte politiet at de hadde gode holdepunkter for at det var to menn som hadde lagt ut på båttur sammen. Det ble derfor satt i gang et større søk etter den andre mannen, som også er i 20-årene.

Like før klokken 16 ble leteaksjonen avblåst, etter at den savnede mannen hadde meldt seg.

Austevoll-lensmann Per Nordstrand sier mandag formiddag at politiet ikke aner hva som er skjedd.

Ingen vitner

— Det har vi ikke klart for oss. Vi har prøvd å kartlegge litt rundt hva som skjedde i forkant, men ingen vitner har dukket opp, sier Nordstrand til bt.no.

Ifølge lensmannen er det ingenting ved båten som tyder på at den har gått på land eller truffet noe.

— Det er ingen skader på båten, sier Nordstrand.

Politiet har ikke snakket med 29-åringen som ble funnet livløs, og nå ligger kritisk skadet på Haukeland.

— Vi kommer til å snakke med ham hvis han blir frisk nok til det. Siden ingenting tyder på at flere var med, er han kanskje alene om å vite hva som skjedde og hvorfor, sier Austevoll-lensmannen.

REDNINGSAKSJON: Mannen (29) ble hentet i helikopter fra den store båten på bildet.
STIG HAUG