Kvinnen ble sendt med luftambulanse til Haukeland Universitetssykehus. Ved sykehusets intensivavdeling får Bergens Tidende opplyst at kvinnens tilstand fortsatt er alvorlig og ustabil, etter nattens operasjoner.

Hennes ektemann ble også sendt til Haukeland med helikopter. Han hadde bare lettere skader

Ulykken fant sted ved det øvre utløpet av Røldalstunnelen øverst i Røldalssvingene og ble meldt kl. 13.59.

— Det var ingen andre biler involvert i ulykken. Ulykkesbilen har kjørt ned en bratt skråning, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Per Stiegler.

Atle Pedersen, journalist i Bergens Tidende, kom til ulykkesstedet mens redningsaksjonen var i full sving. Luftambulanse, brannbiler, sykebiler og politibiler var da på stedet.

— Det ser ut som om bilen har kjørt rett frem da den kom ut av Røldalstunnelen. Det er 30 meters stup ned, og bilen lå nærmere 100 meter fra veibanen, forklarer Pedersen på telefon til BT.

Ifølge politiet var bilsakkyndige i går på stedet for å finne ut av ulykkesårsaken. Bilen måtte fjernes med heis fra ulykkesstedet.

UTFOR VEIEN: Redningsfolk jobbet på spreng for å redde det eldre ekteparet som kjørte utfor veien ved Røldal i går.<p/> FOTO: ATLE PEDERSEN