— Det har løst seg opp vestover mot Sotra, men det er fremdeles saktegående i Drotningsvik. Over Sotrabroen er det saktegående kø i begge retninger, men køene er kortere, og det er mindre trafikk på veiene, opplyser Vegtrafikksentralen klokken 11.30.

- Helt utrolig

— Jeg er på vei fra Sotra over til Godvik for å hente deler, og har brukt over halvannen time på å komme meg dit. Jeg trodde morgenrushet hadde lagt seg, sier Are Stensland.

Han forteller at han har brukt over en time fra Kolltveittunellen til Sotrabroen. Når BT snakker med ham 10.40, har han kommet seg halvveis ut på Sotrabroen.

FORTVILET: Rørlegger Are Stensland brukte over en time fra Kolltveittunnelen til Sotrabroen i dag.
PRIVAT

— Her står det stille igjen. Helt utrolig, sier han.- Det ser ut til å ha løsnet litt nå, men det har gått i rykk og napp hele veien. 20 meter fram, og ti minutter bom stille, sier Stensland, som jobber som rørlegger.

Kaos i trafikken

Det har i flere timer vært kaos i morgenrushet inn mot Bergen sentrum, og i 09.30-tiden var det fortsatt lange køer i Bergen Vest.

Politiet melder at asfaltarbeid i Drotningsvik har medvirket til kaoset.

— De har ikke blitt helt ferdige der, og noen asfaltkanter i veibanen fører til at bilistene må ned i hastighet, sier operasjonsleder Preben Wallestad.

En bilist sier til BT at han så flere biler stå med nødblinken på i Lyderhornstunnelen.

— Vi har fått melding om at det står noen med nødblink inne i tunnelen, ja, men det forårsaker ikke de lengste køene, sier Hanne Norheim, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest.

Én time på 50 meter

Trafikkoperatør Norheim sier at trafikken har normalisert seg i bergensområdet for øvrig, også på Askøy og i Åsane. Der var det tidvis kaos tirsdag morgen, etter at en bil havnet på taket på Hylkje og en lastebil mistet last ved Askøybroen.

På Sotra er det imidlertid fortsatt lange køer.

«Hoder bør rulle! Har stått i Lyderhornstunnelen i 45 minutter nå. En skandale at det er som dette!» skriver en leser som fortsatt står fast i tunnelen i 10-tiden. En annen leser skriver følgende i 09.30-tiden:

«Trafikken til Sotra er ikke saktegående, slik Vegvesenet hevder, den er stillestående. Jeg har brukt én time og ett kvarter fra utløpet av Lyderhornstunnelen til avkjørselen til Olsvik. Det er snakk om 50-70 meter...»

Også i Kolltveittunnelen meldes det at køen står litt før klokken 10.

Står i begge retninger

Trafikkoperatør Norheim kan ikke forklare køene.

— Det har stått rolig i Lyderhornstunnelen mot Sotra lenge. Vi har ikke fått melding om noe uforutsett der, så vi vet ikke hva det skyldes. Utrykningspolitiet er ute og vi håper de finner ut av det, sier hun.

Også i motsatt retning står trafikken.

— Det er fortsatt saktegående fra Kolltveit på Sotra og mot sentrum, sier Norheim.

STOPP: «Køen står fortsatt i Kolltveittunnelen», skriver en leser klokken 09.40.
2211-TIPSER

Klokken 10 melder politiet at de har kontrollert Lyderhornstunnelen i retning Sotra.

— Vi har lost Falck-bilen frem til en som hadde fått motorstopp der. Bilen blir nå fjernet, sier Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Veiarbeid i Drotningsvik

Han sier at de har fått mange meldinger om kø ved Sartor senter og på riksvei 555 mot Bergen sentrum i morgentimene.

— Vi hadde noe patruljer der ute, og de meldte innledningsvis om mye kø mellom rundkjøringene i området ved Sartor senter, men nå skal trafikken gå ganske bra mot Bergen, sier Wallestad.

Han forteller at det har vært asfaltarbeid i Drotningsvik i natt, og at noen asfaltkanter i veibanen gjør at bilistene må ned i hastighet, noe som neppe har gjort køene mindre.

Fast i trafikken? Del din opplevelse i feltet under.