23-åringen som har tilstått drapet på Anja Weløy Aarseth, ble 6. september varetektsfengslet i åtte uker, hvorav de to første i full isolasjon. Nå har politiet fått medhold i at 23-åringen fortsatt skal sitte isolert i fengselet. Det avgjorde Sunnmøre tingrett i en kjennelse fredag.

— Årsaken til at vi ønsker fortsatt isolasjon, er at hans forklaring må etterprøves. Blant annet nekter han fortsatt for å ha begått ranet av kiosken Pluto før drapet, sier politiadvokat Yngve Skovly.

Politiet mener 23-åringen forklarer seg uriktig når han sier at han ikke stod bak ranet.

- Hvorfor tror dere han lyver om ranet, når han har innrømmet drap og voldtekt?

— Det har jeg ingen formening om, sier Skovly.

Anja Weløy Aarseth studerte i Ålesund, og forsvant under en joggetur. Etter en omfattende leteaksjon ble hun funnet drept på byfjellet Aksla. 23-åringen ble pågrepet etter DNA-treff.Mannen er underlagt en såkalt prejudisiell observasjon, som innebærer at to rettspsykiatere skal undersøke om han var strafferettslig tilregnelig på gjerningstidspunktet.

Det er psykiater Terje Tørrissen, som også vurderte Anders Behring Breivik under 22. juli-rettssaken, som er oppnevnt til å undersøke 23-åringen, sammen med Michael Setsaas.

— Observasjonen foregår ved at siktede har samtaler med rettspsykiaterne i fengselet, sier Skovly.