Hordalandpolitikere appellerer nå til barneminister Anniken Huitfeldt i saken om Styve Gard og Garnes Ungdomssenter. Hordaland Arbeiderparti krever at barne— og likestillingsminister Anniken Huitfeldt griper inn og stopper vedtaket om nedbygging av de to institusjonene.

Raserer tilbud

  • En slik beslutning vil rasere tilbudet til ungdom med alvorlige atferdsvansker og rusproblematikk i Hordaland, heter det i brevet som er sendt til barneministeren.
  • Dette vil først og fremst ramme de aller mest utsatte barn og ungdommer. Hordaland Arbeiderparti kan ikke se at de politiske retningslinjene for prosessen er blitt fulgt, og støtter ankene fra Garnes Ungdomssenter og Styve Gard på tildelingsvedtaket, skriver Ap-politikerne.

Møte torsdag

Hordaland Ap mener at statsråden må ta et politisk ansvar og gripe inn for å sikre fortsatt faglig forsvarlig drift ved disse institusjonene.

Torsdag kommer statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet, Kjell Erik Øie, til Bergen for å drøfte saken med ledende politikere i Hordaland.

— Vi håper fortsatt at det skal bli en løsning, men vi lever stadig i uvisshet, noe som skaper stor usikkerhet og frustrasjon over hele linjen, sier daglig leder ved Garnes Ungdomssenter, Arvid Møll.

Han er glad for det store politiske engasjementet saken har vakt lokalt, og håper på en snuoperasjon i siste liten.

Både Styve Gard og Garnes Ungdomssenter er drevet i privat regi av ideelle organisasjoner, og har til sammen 26 plasser. Hvis tilbudene forsvinner, vil det ikke finnes noen institusjoner igjen i Hordaland som er spesielt tilrettelagt for ungdom med rus- og atferdsproblemer.

Hva mener du om behovet for Garnes Ungdomssenter og Styve Gard? Si din mening i kommentarfeltet under: