Det har vært tidvis store problemer på enkelte veier i Hordaland og Sogn og Fjordane mandag. Enkelte steder har det nå roet seg ned, mens det andre steder har begynt å fryse på igjen. Det melder politiet og Statens vegvesen.

I Grimesvingene i Fana sto en litauisk trailer fast i fem og en halv time. Uhellet ble meldt klokken 14.12, og først klokken 19.45 var traileren fjernet og veien åpnet igjen.

Det har vært mulig for andre kjøretøy å passere i mellomtiden.

— Trafikken glir, men det blir forsinkelser, sa Svein Lyssand, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til bt.no tidligere mandag kveld.

Utpå kvelden kom en bergingsbil til stedet, og politiet dirigerte trafikken mens traileren ble fjernet fra veibanen.

Veinettet fryser til

Det har også vært problemer i Skare i Hardanger, der et vogntog kjørte seg fast i en snøfonn tidligere i ettermiddag. Uhellet ble meldt klokken 17.19, og veien ble åpnet for normal trafikk igjen klokken 17.58.

— Patruljen opplyser at det er svært vanskelige kjøreforhold på stedet, sier Lyssand.

Ved Veitrafikksentralen i Hordaland har de hatt en travel ettermiddag, men den siste timen har vært roligere, sier vaktoperatør Tom Hansen.

— De siste meldingene tyder på at det begynner å fryse på ute på Sotra og Askøy. Det virker som om saltet er vasket ut, så store deler av veinettet fryser til igjen, sier Hansen.

Også på E39 fra Knarvik mot Eikanger skal det være glatte veier. Hansen understreker at strøbiler er på plass for å bøte på problemet.

Kaotiske tilstander

I Sogn og Fjordane ha de også hatt kaotiske tilstander. Store og små kjøretøy har havnet i trøbbel, særlig på riksvei 5 gjennom Sogndalsdalen.

— Der har det vært veldig glatt, og det har vært en del uhell og stopp. Det har vært strødd flere ganger, men det er rett og slett veldig glatt. Et par trailere har krasjet og et par biler har havnet utfor veien, sier vaktoperatør Jan Erikstad.

På Hemsedalsfjellet er det fortsatt kolonnekjøring, mens Filefjell er åpent.

— De andre fjellovergangene forblir nok stengt til i morgen, sier Erikstad.

LANGE KØER: Kilometerlange køer mot Vågsbotn i Åsane mandag ettermiddag.
JO HJELLE