Bergen tingrett ville løslate de to mennene, men nå har lagmannsretten bestemt at de fortsatt skal sitte bak lås og slå.

Trine Frantzens samboer er siktet for drap, og 46-åringen er siktet for å ha hjulpet til med å fjerne liket.

Advokat Jørgen Riple, som forsvarer Frantzens samboer, gledet seg over avgjørelsen i tingretten. Nå er han skuffet over den nye vendingen.

– Jeg er skuffet over at retten kom til at det er skjellig grunn til mistanke. I kjennelsen blir det ikke lagt vekt på de svært mange personene som mener de har sett Trine etter at hun angivelig ble drept. Dette er en sak som ligger og vipper rundt kravet om skjellig grunn til mistanke. Den er milevis fra kravene til tiltale og domfellelse, sier Riple til bt.no.

Nekter skyld

De to siktede kan i første omgang holdes fengslet til 7. april.

Politiadvokat Kaare Songstad var lørdag formiddag ikke kjent med kjennelsen, og ville derfor ikke kommentere den foreløpig.

Samboeren nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

46-åringen var ruset og har problemer med å huske noe fra den aktuelle festen 7. mai 2004, der Frantzen var til stede.

– Han lurer virkelig på om han har vært vitne til noe han ikke husker, og har stilt til alle avhør og sagt alt han vet. Han har vært så opptatt av å løse dette at han til og med har stilt seg til rådighet dersom eksperter kan hjelpe til meg å tømme hodet hans. I tilfelle det er noe der som han ikke får frem, har forsvarer Jostein Alvheim sagt til BT tidligere.

Jørgen Riple er skuffet over at hans klient, Trine Frantzens samboer, fortsatt må sitte i varetekt. Til høyre politiadvokat Kaare Songstad.
Rune Sævig (arkiv)