Ingen av aktørene på Torget har etterkommet Mattilsynets krav om å få ned temperaturen i diskene. Det ble konklusjonen etter Mattilsynets inspeksjon i går formiddag.

— Det er fortsatt for varmt i enkelte av diskene. Det gjelder særlig der det oppbevares påsmurte bagetter og rundstykker, sier Monika Røskaft i Mattilsynet.

Sammen med Guri Aanderud kontrollerte hun i går om avvikene som ble påpekt i tilsynets rapport forrige uke er blitt rettet opp. Det var de bare i liten grad.

I alt åtte av fiskehandlerne på Torget hadde for høye temperaturer på ferdigsmurte bagetter og andre kjølevarer.

— Seks hadde bagetter som lå i temperaturer mellom 19-23 grader. Flere hadde kjølevarer i opp mot 23 grader, forteller fungerende distriktssjef i Mattilsynet, Åse E. Bech.

Likevel vil ikke tilsynet gripe inn for å stoppe salget av disse varene.

— Nei, de får selge videre. Men det vil fortsatt bli gitt dagbøter inntil avvikene er rettet opp, sier Røskaft.

Røskaft sier at hun skjønner at det er vanskelig å holde bodene tilstrekkelig kjølige på varme sommerdager.

— Det er umulig for oss å overholde disse kravene med dagens utstyr på Fisketorget, når det er 25 grader og sol, påpekte fiskehandler Tom Rørnes.

Ett lyspunkt var det likevel.

— Kummene med levende hummer og krabber er stengt og fjernet for reparasjon og vedlikehold. Mattilsynets vedtak er dermed etterkommet her, sier Bech.

Skodvin, Helge