• Raphaël Poirée er ved godt mot. Nå må vi bare håpe at det går bra for ham, at han kommer seg fort på beina.

Siste: Haukeland Universitetssykehus opplyser fredag at tilstanden til Raphaël Poirée (35) er uendret fra i går: alvorlig, men stabil.

Det sier skiskytterpresident Tore Bøygard om Raphaël Poirée, som ødela seg stygt etter å ha

veltet med en firehjuling , en såkalt ATV, hjemme på Eikelandsosen sist mandag.

Den tidligere skiskytterstjernen, som er gift med Liv Grete Skjelbreid Poirée, ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, der han ble operert. Hardest gikk det ut over rygg og nakke, skriver Aftenposten.no.

Fortsatt stabil

Skadene ble betegnet som alvorlige, da franskmannen, som er en av de mestvinnende skiskyttere på 2000-tallet, ble undersøkt av legene. Sykehuset opplyser at tilstanden er stabil.

I en pressemelding torsdag opplyser sykehuset at tilstanden er uendret: alvorlig, men stabil.

— Jeg har ikke snakket med ham selv, men noen som har pratet med ham, forteller Bøygard.

— Hva tenkte du da du hørte om ulykken?

— At det var dårlig nytt. Nå må vi bare håpe at han kommer seg fort på beina igjen. Det er det viktigste.

- Ikke mange visste

Idrettssjef Per Arne Botnan sier til Aftenposten.no at det var stille rundt ulykken i starten.

— Ikke så mange visste om det. I går ble mediene klar over hva som hadde skjedd. Slike ulykker er aldri OK å høre om. Det er spesielt når det skjer noe med ryggen og nakken. Jeg håper det går bra, sier Botnan, som opplyser at det er landslagstrener Egil Gjelland som har kontakt med familien Poirée.

— Raphaël skulle vært av gårde med juniorjentene de to første ukene på nyåret - til Altenberg og så Nove Mesto. Han er trener for dem. Vi fordeler ansvaret annerledes, og finner en løsning på dette, legger han til.

Botnan synes meldingene om Poirées tilstand er litt mer optimistisk nå, enn de var helt i starten.

— Han har førlighet i armer og ben. Vi må bare avvente. Familien gjør også det.

Operasjon utsatt

Raphaël Poirées mor opplyste til det franske nyhetsbyrået AFP at sønnen skulle opereres igjen sist onsdag. Senere sa en nær venn av familien at operasjonen var utsatt.

— Jeg snakket med Liv Grete i ett-tiden, og hun sa at det ikke blir operasjon med det første. Legene avventer situasjonen fra time til time. Hevelsen må gå ned før de opererer igjen, sa Olivier Gonon til AFP.

— Han er tøff, men det har vært en påkjenning, og han er trøtt, la han til.

Gonon sa også at Poirée kan bevege armer og bein.

En annen venn, Simon Fourcade, sa at Poirée hadde kjørt i lav hastighet sammen med en av døtrene da forhjulene kjørte seg fast i en snøfonn og kjøretøyet veltet over ham.

- Håper alt ordner seg

  • Jeg ønsker ham lykke til. Jeg vet ikke så veldig mye om ulykken, men håper at alt ordner seg. Så mye mer kan jeg ikke si, kommer det fra Halvard Hanevold.

Veteranen er på samling i Italia, sammen med Lars Berger og Alexander Os.

Mens Poirée la opp som aktiv skiskytter i 2007, holder Hanevold stadig koken. Siden franskmannen fortsatt er i skiskyttermiljøet, tilhører han så desidert familien.

— Den nære familien ønsker ikke å kommentere saken foreløpig, og det må vi respektere, mener Hanevold. PS. Poirée tok 44 verdenscupseirer som skiskytter. Han vant dessuten verdenscupen sammenlagt fire ganger. I OL-sammenheng har han ett OL-sølv og to bronsemedaljer.