I morges tok han imot «Van Gogh» på Skolten. Han sørger for å fortøye skipene som legger til. Cruiseskipet ble festet med fem trosser forut og fem akterut.

— Det er hektisk når det står på, sier Pettersen.

- En livsstil

Han har arbeidet som båtmann i Bergen i tretti år og elsker jobben sin.

— Det er et veldig fritt liv. Dette er rett og slett blitt en livsstil. Det skjer alltid noe. Vi ser masse artige båter og snakker litt med turistene, forteller Pettersen.

«Van Gogh» har en bruttotonnasje på 15.402. Det er en lettvekter i forhold til de cruiseskipene Pettersen har tatt imot.

— Det var ekstra stas i fjor da «Queen Mary» kom. Det er det største skipet som kan legge til her, sier han.

Første gang i Norge

«Van Gogh» er registrert i St. Vincent. Skipet seilte fra England i går, og skal videre til Aurland i kveld.

— Det er første gang vi er i Norge. Vi tenkte vi skulle finne på noe annerledes, sier det engelske ekteparet Eileen (61) og Robert Gibson (63) fra Luton.

De var de første turistene som gikk i land i morges ved åttetiden på Skolten.

— Vi reiser videre i kveld klokken åtte. Men først skal vi se oss omkring, sier Eileen Gibson.

«Van Gogh» var det første utenlandske cruiseskipet som la til i Bergen i år.

— Det kom første gang 20. april. Trafikken øker på nå, men de fleste kommer etter 17. mai, sier havneinspektør Arild Hestetreet i Bergen og Omland Havnevesen.

<b>PÅ TUR:</b> De engelske turistene Eileen (61) og Robert Gibson (64) skal bruke dagen på å se seg om i Bergen for første gang.
ANE BØRHAUG
<b>HEKTISK:</b> - Det er hektisk når det står på, sier båtmann Olav Pettersen (60). Her fortøyer han «Van Gogh» ved Skolten.
ANE BØRHAUG