• Jeg ble brukt som boksesekk, sier mannen i 20-årene.

I dag forklarer offeret i torpedosaken fra 2005 seg i Bergen tingrett.

Først da en mann (31) ble voldtatt med en banan i mai i fjor — i den samme leiligheten hvor mannen i 20-årene skal ha blitt holdt fanget - startet etterforskningen for fullt.

Ifølge den da 26 år gamle mannen skal fire menn – tre av dem maskerte – ha mishandlet 26-åringen på det groveste i en leilighet i Bergen, før han ble sendt naken ut på gaten.

Mens han skal ha blitt holdt innesperret, skal de alle ha slått og sparket ham gjentatte ganger i hodet. Han skal ha blitt skåret i det ene øret med en saks og fått vridd den ene fingeren slik at den ble forstuet. I tillegg skal han ha blitt fastbundet, skamklippet og tvangsfôret med en blanding av egg, Zalo, vann og eggeskall.

- Truet med å drepe Stemmen bærer tydelig preg av at han synes det er en stor påkjenning å forklare seg – og østlendingen må etter en stund be om pause.

Mannen ble bundet fast til en stol. Så skal voldsmarerittet ha begynt.

— nn (tiltalte, red. anm.) skulle passe på meg, mens jeg satt bundet til stolen. Etter hvert som han drakk øl, ble han mer og mer voldelig. Han sendte ut slag og spark. Han truet med å drepe meg hvis jeg ikke så ham i øynene, og truet også med å drepe meg om jeg ikke så ham i øynene, forklarte offeret.

Etter hvert kom det flere til leiligheten. Offeret ble plassert på en stol i stuen, mens mobilen ble gjenomgått.

— De gikk gjenom alt og spurte og gravde om meldinger og navn. Likte de ikke svaret, kom det spark og slag, forteller mannen.

Jokerdrakt To menn i leiligeten begynte å trene kampsport. Offeret ble brukt som boksesekk, sier han selv.

— Jeg fikk ikke sparringsutstyr og fikk mange slag mot kropp og ansikt, forteller offeret med gråtkvalt stemme. Han forteller også at han ble tvunget til å ta på seg en jokerdrakt .

På dette tidspunkt i forklaringen står det stille for offeret. Stemmen surner. Enkelte av de andre tiltalte i saken grynter og rister på hodet, tydelig opp gitt av hvordan offeret forklarer seg. Offeret ber om en pause.

— Jeg ble servert hasj. Og måtte røyke. Mens jeg sitter der, kom nn inn og sier at jeg har gitt henne heroin. Det hadde jeg ikke gjort. Men før jeg fikk svart, fikk jeg flere slag i ansiktet. Resten av klærne mine ble tatt. De vet jeg enda ikke hvor er.

Mannen forteller at litt senere kommer det en jente som blander eggeskall og zalo - og tvinger mannen til å drikke.

— Etter det ringte de min mor og sa at hun hadde fire timer på seg til å komme fra Kongsvinger til Bergen . Ellers ville de drepe meg. Min mor hørte alt som ble gjort mot meg , sier offeret.

Etter episoden med Zalo og egg skal mannen ha fått en hette over hodet.

— Så blir jeg kjørt til en annen bolig på Danmark plass. Jeg nle presset inn i bilen. Lå bak i hattehyllen, omtrent. Senere blir jeg plassert på et rom i leilgheten. Så kommer det inn en mann med saks. Han klipper meg i øret og ber meg skaffe penger.

— Hvordan opplevde du alt dette?

— Jeg hadde dødsangst. Det var ikke lenger jeg som bestemte over situasjonen.

Syv tiltalte

Fem menn og to kvinner sitter på tiltalebenken. Alle er tiltalt for frihetsberøvelse og grov vold, og tre av dem er i tillegg tiltalt for ran av torpedoen og hans mor. Felles for alle syv er at de nekter straffskyld.

Politiet har ikke alltid tatt kidnappingen like alvorlig:

— Historien virket først for utrolig til å være sann, har en kilde tidligere sagt til BT.

ODDLEIV APNESETH
Alle de syv tiltalte nekter straffskyld for kidnapping og mishandling av en selverklært torpedo. Torpedoen hevder han ble holdt fanget i fire dager, og tre av de tiltalte skal ifølge statsadvokaten ha krevd løsepenger fra offeret og moren hans.