Datteren, som nå sitter fengslet siktet for drapsforsøk, har selv forklart dette til politiet. BT kjenner til at den aktuelle legen var inne til avhør hos Laksevåg-politiet før helgen. Her skal han ha bekreftet at kvinnen snakket om drapsplaner i samtalen med ham.

Fikk roet henne

Den 63 år gamle kvinnen skal ha vært svært opprørt da hun oppsøkte legevakten onsdag før påske. I starten av samtalen med legen fortalte kvinnen at hun kom til å drepe sin egen mor.

Legen oppfattet ikke det kvinnen sa som en drapsplan, men heller noe som kom i sammenheng med at hun var svært fortvilet og ønsket hjelp.

Etter å ha snakket med kvinnen vel og lenge roet hun seg, og legen var av den oppfatning at når hun forlot legevakten så var situasjonen normalisert. Derfor gikk han ikke videre til politiet med opplysningene han hadde fått.

Etter det BT forstår har heller ikke politiet innvendinger mot legens vurdering av situasjonen der og da.

Ble til alvor

Politiet er derimot svært interessert i å finne ut om kvinnen har snakket med flere om drapsplaner. Det vil være sentralt i forhold til om hun handlet med overlegg.

Planlagt eller ikke, to dager etter legebesøket skjedde det fatale. Først skal kvinnen ha forsøkt å kvele moren med en pute. Deretter skal den svært berusede 63-åringen ha helt klorin i halsen på moren.

Kvinnen ringte sin sønn og fortalte hva hun var i ferd med å gjøre. Derfor kom politiet raskt til. Datteren ble pågrepet og fengslet, moren sendt til behandling på Haukeland.

Halvannen uke senere døde den 88 år gamle kvinnen. Det er foreløpig ikke klart om dødsfallet har direkte sammenheng med drapsforsøket.

Derfor er heller ikke datteren siktet for annet enn forsøk på forsettlig drap. Hun sitter nå fengslet på tredje uken.

— Jeg er ikke kjent med legens forklaring. Min klient har heller ikke vært i nye avhør. Til nå har vi vært mest opptatt av å ta hånd om de følelsesmessige sidene ved saken. Hun har det selvsagt vanskelig, sier kvinnens forsvarer, advokat Gisle Didriksen.

- Bør slippes løs

I morgen begraves den 88 år gamle kvinnen. Før det var overstått har det vært uaktuelt for politiet å be om nye avhør av datteren.

— Vi har ikke blitt spurt om nye avhør, men det er naturlig at det skjer før fengslingsperioden er ute om to uker, sier Didriksen.

Da kvinnen ble fengslet var bevisforspillelse og gjentakelsesfare begrunnelsen. Nå er de fleste parter avhørt og offeret er borte. Didriksen mener det ikke vil være grunnlag for å be om forlenget fengsling.

— Det er ikke grunn for å holde henne i varetekt utover de fire ukene påtalemyndigheten har bedt om, sier Didriksen.