I fjor høst ble mannen dømt til fengsel etter at politiet avslørte det ulovlige salget som startet i 2011 og pågikk frem til sommeren 2013.

— Jeg er glad jeg ble tatt. Nå går jeg på skole. Jeg har fått et nytt liv, ting har ordnet seg, sier mannen til BT.

Han hadde ventet besøk av politiet i forbindelse med den store narkotikasaken som denne uken ble iverksatt på videregående skoler i Bergen.

— Ja, jeg regnet faktisk med at de ville ta kontakt, ettersom jeg har en dom for salg i dette miljøet. Men jeg har ikke hørt noe, forteller han.

- Jeg var skoleflink

Han forteller at han i 9. klasse begynte og ruse seg, først med alkohol, så hasj. Året etter tok misbruket overhånd, også med sterkere stoffer.

— Jeg var skoleflink, men skulket og fullførte ikke videregående. Isteden ruset jeg meg. Jeg begynte å selge for å betale for mitt eget forbruk. Til å begynne med var det stress å selge, men ettersom nettverket økte, ble salget større. Til slutt fikk jeg kick av å se alle pengene som strømmet inn, sier mannen.

— Men da hadde jeg for lengst mistet kontrollen. Jeg var ruset nesten hele tiden og hadde ikke kontroll. Til slutt ble jeg en lett match for politiet, legger han til.

Politiet på døren

Da en politipatrulje i Fana pågrep ungdommer med narkotika i fjor sommer, fant de tekstmeldinger på en telefon som pekte på 22-åringen.

— Politiet kom hjem til meg. Der fant de penger og stoff. Jeg var tatt, og i dag må jeg si at jeg er glad for at jeg ble avslørt. Hadde det ikke blitt stanset, hadde jeg vært helt ute nå. Rusmisbruket tok fullstendig overhånd, medgir han.

- De har det ikke enkelt

Den unge mannen tenker mye på de som sitter i klisteret etter politiets aksjoner på de videregående skolene den siste uken.

— De har det ikke enkelt, og folk er redde. Jeg vet hva de føler på. Den første tiden etter at jeg ble tatt, var forferdelig. Jeg hadde abstinenser og fikk ikke sove. Etter hvert gikk det bedre. I dag føler jeg meg klar, men det er tungt å holde seg rusfri, medgir han.

I Bergen tingrett ble han dømt til å betale statskassen 200.000 kroner. Det er beløpet retten mener han har tjent på narkotikasalget, men 22-åringen og hans forsvarer mener det er for høyt. Derfor er den delen av dommen anket til lagmannsretten.

BESLAGLAGT: De 35 elevene som er tatt i narkosaken, skal alle ha dukket opp i etterforskningen både før og etter et storbeslag av ni kilo marihuana og tre kilo hasj i januar.
POLITIET