— Vi har noen gjester her som ikke vil bo på rom 513 fordi det spøker på det samme romnummeret i Hotel Cæsar. På Hotell Norge har vi ikke romnummer som slutter på 13 i det hele tatt, sier Rita Steckmest som er hotellsjef både for SAS-hotellet på Bryggen og Hotel Norge.

— Hva slags forhold har du selv til fredag den trettende?

— Det er min personlige lykkedag, sier hun gledestrålende.

Normalt belegg på 1313

I hotellbransjen for øvrig er det ikke uvanlig å skåne sine gjester for redselen forbundet med å bo i 13. etasje. Vi klarte ikke å oppdrive så høye hoteller i Bergen eller omegn, men i resepsjonen på Hotel Plaza i Oslo får vi overraskende opplyst at 13. etasje har like stort belegg som andre etasjer.

— Men rom 1313 står vel mye tomt?

— Nei da, der sover man så godt så. Helt normalt belegg der også, hevdes det.

Når det gjelder høye bygninger er byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen en av dem som lever aller farligst i dag. Kontoret hennes i Rådhuset ligger i 13. etasje.

— Jeg tenkte ikke på det før dere ringte. Jeg ser frem til fredag 13. med stor entusiasme, sier hun fryktløst og avviser faren for jordskjelv eller andre katastrofer.

— Men ordføreren er kanskje lettet over at han sitter i 12. etasje på en slik dag, ler hun.

Manglende seterad

Nonchalanse ser ut til å prege flybransjen i like stor grad som byrådslederen:

— Salget av flybilletter ser normalt ut, oppgir Siv Meisingseth som er pressetalskvinne i SAS.

Hun vedgår likevel at avgangen klokken 1320 fra Flesland til Oslo i dag blir halvtom.

— Dessuten er 13. seterad tatt bort på våre fly. Jeg antar at det ble gjort for ikke å støte noen av passasjerene, medgir Meisingseth..

For øvrig melder hun om vanlig fredagstrafikk i dag, og har ikke hatt pågang fra bekymrede kunder.

Gifter seg klokken 13

BT snakket også med et modig par som gifter seg i dag fredag den 13. klokken 13! Paret ønsket minst mulig oppmerksomhet om begivenheten av personlige grunner, men har valgt datoen helt bevisst:

— Vi har hatt så mye uflaks det siste året at det neppe kan bli særlig verre forteller den gifteklare bruden til Bergens Tidende.

De bestemte seg for bare fire uker siden, og har ikke fortalt familie og venner om begivenheten. Da de fikk listen fra tinghuset med ledige datoer, bestemte de seg for at ulykkesdagen bare måtte bli deres dag:

— Det hadde ikke gjort noe om skjebnen hadde snudd seg, sier bruden på vegne av paret som på tross av datoen trår til med et «ja» i dag. Forutsatt at de ikke rammes av uventede uhell. BT ønsker dem lykke til!