Brødrene Svein (7), Ivar (5) og Vegard (4) lekte utenfor Låven barnehage i Conrad Mohrs vei. Mamma Norunn Sivertsen var inne i barnehagen og vasket.

— Jeg og Ivar lekte, og så så vi ingen Vegard. Vi bare lekte og fulgte ikke med, sier storebror Svein.

Han og Ivar varslet moren, og sammen lette de etter Vegard i barnehagen.

— Til og begynne med var jeg ganske rolig. Jeg trodde han hadde gjemt seg i en båt eller et hus i barnehagen. Da vi ikke fant ham der, fikk jeg litt panikk. Men jeg trodde han var i nærheten, jeg hadde aldri trodd han skulle gått langt, sier Norunn Sivertsen.

Politiet lette

Men det hadde Vegard gjort. Han hadde klatret over muren ved barnehagen, gått oppover mot Storetveitmarken og krysset Storetveitveien.

Etter å ha lett og snakket med beboere i nærområdet, ringte Norunn mannen sin, Torbjørn Sivertsen. Han varslet politiet, tok med bilder av Vegard og noen av skoene hans som politihundene kunne snuse på, og kjørte til Storetveit skole. Politiets hundepatruljer kom frem før ham. Han så minst fire patruljer som var med på å lete.

Da hadde Vegard vært borte en time, og letingen fortsatte enda en time.

— Det var veldig fortvilende. Etter hvert som klokken gikk, ble vi redde for at vi ikke ville finne han før kvelden, sier moren.

«Mamma!»

Men ti minutter over tre fikk foreldrene beskjed om at Vegard var funnet i Birkelundsbakken, og at politiet var på vei opp for å hente ham.

— Det var en stor lettelse. Han kom springende mot meg og ropte «mamma!», forteller Norunn.

Og Vegard var glad for å se mamma. Og samtidig veldig stolt over å ha kjørt politibil.

— Hvorfor gikk du så langt?

— Jeg skulle finne mamma, sier hovedpersonen selv.

UT PÅ TUR: Ivar, Vegard og Svein Sivertsen lekte sammen da Vegard plutselig forsvant. Etter to timer ble han funnet.<p/>FOTO: JAN M. LILLEBØ