Den savnede Christian Melle (25) fra Ørstad er fremdeles ikke funnet etter dumperulykken i Dalsfjorden mandag, opplyser politiet i Sogn og Fjordane.

Nå er Forsvarsfartøyet KNM Tyr satt inn, og vil fortsette å søke utover kvelden.

— Båten har akkurat kommet frem til stedet, og vil starte søket straks, forteller operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, Olaug Holme.

— Vi sendte en anmodning om bistand til Forsvaret i dag, og fikk raskt positiv tilbakemelding, forteller hun.

I følge Holme har KNM Tyr også tidligere bidratt til søk etter antatt omkomne. Båten skal ha mulighet til å søke under vann fra overflaten.

Funnet dumperen

I 12-tiden tirsdag ble det startet opp nye søk med miniubåt i området der dumperen kjørte utfor på Eikenes i Askvoll mandag kveld.

Få timer senere gjorde politiet et funn.

— Dumperen ble funnet på 230 meters dyp klokken 14.15. Det er ikke tegn til den savnede inne i dumperen. Det blir nå søkt i området rundt denne, sa Inge Værøy, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt.

I går kveld ble det søkt i fjorden med fjernstyrt miniubåt ned mot 120 meter, men savnede Christian Melle fra Ørstad (25) er fremdeles ikke funnet.

Kun en lysende hodelykt ble funnet i fjorden.

Miniubåt hentet inn

Søket ble i går kveld utsatt i påvente av bedre utstyr. Tirsdag formiddag ble søket gjenopptatt med en miniubåt med mulighet til å søke ned mot 300 meters dyp.

— Kjøretøyet har gått kast i kast ned i fjorden, så det er vanskelig å si om man finner fører og kjøretøy på samme sted, sa operasjonsleder Wenche Hope til NRK tidligere i dag.

— Våre tanker går til familien, som trolig har mistet en av sine, sier seksjonsleder Margot Aase Åsebø i Statens vegvesen seksjon Fjordane.

Vegvesenet bistår politiet med åstedsundersøkelser på land og ved Eikenestunnelen og er i dialog med Arbeidstilsynet. De har kalt inn entreprenør og underentreprenør til møte i Dale i ettermiddag, ifølge en pressemelding.

— Vi ønsker å få klarlagt hendelseforløpet så godt det er mulig. Vi diskuterer også forebyggende tiltak og videre oppfølging av hendelsen, sier Åsebø.

Regionvegsjef Helge Eidsnes og leder Nils Magne Slinde ved vegavdeling Sogn og Fjordane skal også delta på møtet.

Vedgår ufullstendig sikring

Entreprenøren og arbeidsgiveren K.A. Aurstad innrømmer nå at sikringsarbeidet på stedet kune vært bedre.

-I etterpåklokskapens lys ser vi at plassen der inne kunne vore sikra meir. Men vi har drive på her lenge, og vi har ikkje vurdert det som farleg, sier driftsdirektør Cato Aurstad i K.A. Aurstad, til NRK Sogn og Fjordane.

Hendelsesforløpet er foreløpig ikke fullstendig kartlagt, men driftsdirektør Aurstad forklarer det de vet så langt.

— 25-åringen var ein av to som køyrde pukk til tunnelen. Dei køyrde i skytteltrafikk att og fram, seier Aurstad.

På veg ut for å hente meir pukk, passerte 25-åringen dumparen som var på veg inn.

— Etter ei stund byrja dei i tunnelen å lure på kvifor han ikkje kom inn med nytt lass. Først trudde dei at han kanskje hadde teke ein runde for å fylle diesel. Men då dei ikkje fekk stadfesta det, slo dei alarm, seier Aurstad.

Han anslår at det tok om lag 30 minuttar før dei skjønte at noe ikke var som det skulle.

– Vi trur ulykka har skjedd i samband med rygging, men dette veit vi ikkje, då det ikkje var vitne til ulykka, seier Aurstad til NRK.

Fjerde alvorlige ulykker ved anlegget

Sidan oppstarten av arbeidet med Dalsfjordsambandet i oktober 2010 har det vært tre alvorlige ulykker, i tillegg til dumperulykka mandag, skriver NRK

– Dei andre tre ulykkene er av mindre alvorleg karakter enn denne, men er likefullt karakteriserte som alvorlege. Det er mellom anna folk som har kutta ein finger, skore seg, samt ein som hamna på sjukehus etter å ha skadd seg i ryggen, seier prosjektleiar i Statens vegvesen, Einar Hovland.

Det er ennå ikke bestemt om det skal iversettes spesielle sikringstiltak etter det som nå har skjedd, men Hovland sier det foreløpig vil komme opp et rekkverk på stekningen.

Veiarbeidet stanset

Det søkes også med ambulansebåt langs land, ifølge politiet i Sogn og Fjordane. Fjorden skal være 250 meter dyp, og på stedet der dumperen kjørte utfor er det 10-15 meter ned til sjøen.

Den savnede 25-åringen kjørte pukk fra Eikenestunnelen da ulykken skjedde. Kolleger var tirsdag formiddag samlet på Askvoll hotell før de dro til ulykkesstedet, melderNRK.

Arbeidet på Dalsgjordssambandet er stanset mens politiet foretar undersøkelser.

Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) ble varslet om ulykken mandag klokken 18.45.

HAR GJORT FUNN: Dumperen er funnet på 230 meters dyp, men sjåføren (25) er fortsatt savnet.
PETTER JONNY RIVEDAL