— Vi skal bare gjøre vårt beste, sier Magnus Aarre Mohus (13).

Magnus spiller på Tertnes gutter 13, det yngste guttelaget fra klubben som deltar i årets turnering. I fjor var han med som tilskuer, i år spiller han selv.

— Det er mye gøyere å spille, synes han, men medgir at det også var gøy å se jentelaget vinne i fjor.

I år valgte jenter 92-laget å dra til Danmark i stedet for til Norway Cup. Der tok de en tredje plass og ble beste norske jenter 15-lag i Football Festival Denmark.

På Ekebergsletta er det derfor andre Tertnes-lag som må ta opp arven etter fjorårsvinnerne.

Ett poeng i debuten

Gutter 13-laget tror ikke at de nødvendigvis vil klare å følge opp jentenes suksess. Samtidig føler de ikke noe press heller.

— Vi skal i alle fall komme til A- eller B-sluttspillet. Det er ikke vårt store mål å gå rett til finalen. Vi tar kamp etter kamp, sier Matias Wilkensen Lygre (13) nøkternt.

I Norway Cup-debuten fikk de med seg ett poeng da de spilte uavgjort mot Holmlia. Blåtrøyene tok ledelsen, men Holmlia kom igjen og gikk etter hvert opp i 2-1.

— Vi var litt uheldig to ganger. En av scoringene mot oss kom på kontring, og en på corner, forteller Matias.

Dermed var det Tertnes som fikk presset på seg, men guttene nektet å gi seg. Flere ganger var de nære ved å utligne, og etter en corner fikk Matias kranglet ballen i mål.

— Vi hadde avtalt å legge corneren på bakre. Magnus fikk stusset ballen nedover, så jobben min var enkel, synes Matias.

— Det var kjempedeilig å score, og viktig å få i alle fall ett poeng i første kampen, fastslår han.

Ikke redd regn

Tertnes var for øvrig nær ved å ta ledelsen 3-2, men Magnus var fornøyd med uavgjort sånn som kampen utartet seg.

— Alle sammen gikk i seg selv og tenkte at nå skal vi ta dem. Vi gjorde det vi kunne, konstaterer 13-åringen og skryter av samholdet i laget.

Tidligere har guttene deltatt og gjort det bra i Sognefjord Cup. I år ville de prøve noe annet. Dermed valgte de å dra til Ekebergsletta og Norway Cup.

— Norway Cup er en av verdens største turneringer. Det jeg gleder meg mest til, er kampene, og bare det å være på turneringen er kjempegøy, stråler Matias.

Oslo har ikke hatt det fineste sommerværet, men på åpningsdagen var værgudene snille med spillerne på Ekebergsletta. Opplett og til og med solglimt gjorde at spilleforholdene var bra. Men guttene fra Tertnes er ikke redde for regn.

— Det kan jo være en fordel for oss. Vi kommer jo fra Bergen!

MARTIN EILERTSEN