Politiet har til nå ikke tatt noen formelle avhør i drapssaken — nesten ett døgn etter at den 27 år gamle Åsane-mannen ble funnet død i et hus i Liakroken. Brødrene og moren deres flyttet inn i huset i år - først bare lillebroren og moren.

Nå er lillebroren siktet for drap på sin tre år eldre bror. 24-åringen sitter i politiets arrest i Bergen sentrum. Der traff forsvarer Egil Jordan ham lørdag kveld.

— Han er selvfølgelig sterkt preget av det som er skjedd, sier bergensadvokaten, som ikke har representert den drapssiktede 24-åringen tidligere.

Taus til etter avhøret

- Hva har han fortalt deg?

— Hva han sa til meg lørdag, vil jeg ikke si mer om før etter avhøret som er planlagt søndag formiddag.

— Det vil jeg ikke kommentere.

- Alltid stått sammen

Venner og bekjente av brødreparet reagerer med sjokk på drapssaken. En kvinne som har vært mye med dem sier hele saken er «veldig uforståelig».

— Jeg har aldri hørt eller opplevd annet enn at forholdet mellom de to var bra. De to, og familien, har opplevd mange tragedier, og begge brødrene har hatt sine problemer. Men de hang alltid i hop, og lillebroren var stort sett alltid med når storebroren hang med sine venner, sier kvinnen.

Hun har alltid oppfattet 24-åringen som «sympatisk og ordentlig».

Flere venner og bekjente sier det sammen: Brødrene hadde et nært forhold - og sto sammen i tykt og tynt.

En mann som kjenner begge brødrene sier de var nære venner.

- Hva tenker du om drapssaken?

— Jeg blir jo sjokkert, sånt kommer selvfølgelig alltid uventet. De hadde et godt forhold, de to. Jeg spør meg hva som har skjedd som utløste noe så tragisk. Det har vært mye greier med den familien, men de to har alltid stått sammen.

MØTTE SIKTEDE; 24-åringens forsvarer, advokat Egil Jordan, hadde et innledende møte med sin klient i politiarresten lørdag kveld. - Han er selvfølgelig sterkt preget av det som er skjedd, sier bergensadvokaten. Jordan vil holde kortene tett til brystet frem til 24-åringen er avhørt søndag. ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ