Mannen møtte i dag noe forsinket til sitt eget fengslingsmøte i Haugaland tingrett i Haugesund. Der ble han varetektsfengslet for fire uker fremover, de to første med brev— og besøksforbud.

40-åringen fra Stord er siktet for å ha tatt livet av sin kamerat, 50 år gamle Torbjørn Bauge.

Bauge ble slått ihjel av gjentatte slag mot hodet, etter det BT kjenner til.

PÅ ÅSTEDET: Lys er plassert ut ved boligen der Torbjørn Bauge ble slått bevisstløs om morgenen, søndag 7. desember. Han døde siden på Haukeland universitetssykehus.
Marita Aarekol

— Han erkjenner de faktiske forholdene. Men han sier at han og konen ble angrepet, og at han måtte forsvare seg, sier hans forsvarer Kjell Steinsbø til BT.

Den siktede mannen erkjenner derfor ikke straffskyld etter siktelsen, ifølge forsvareren.

Slagsmålet skal ha skjedd på kjøkkenet i hjemmet til Bauge og konen, i Sagvåg på Stord. Det skal ha vært mye blod på åstedet, og særlig kjøkkenet skal ha båret preg av kamp.

- Aner ikke hvorfor

50 år gamle Torbjørn Bauge ble funnet av politi og helsepersonell med betydelige skader. Også 40-åringens partner ble lettere skadet i basketaket.

Ifølge forsvareren tar 40-åringen siktelsen tungt. Steinsbø vil ikke si noe om opptakten til slagsmålet, og sier at hans klient heller ikke forstår det.

— Han aner ikke hvorfor han ble angrepet, sier Steinsbø.

Slåsskampen skjedde i morgentimene søndag 7. desember. Klokken 6.55 ble politiet varslet av AMK, akuttmedisinsk nødsentral. Kort tid etter ble mannen pågrepet, mens Bauge ble sendt til Haukeland universitetssykehus. Der døde han søndag ettermiddag.

Mannen motsatte seg ikke å bli varetektsfengslet.

Lukkede dører

I ettermiddag kom tingretten frem til at de ville lukke fengslingsmøtet. Dermed ble de fremmøtte fra media kastet på dør, av hensyn til etterforskningen, ifølge tingrettsdommer Signe Lundegård.

Ifølge tingrettsdommeren, gjenstår en rekke avhør.

— Særlig gjelder dette avdødes ektefelle, sa Lundegård.

De andre tre avhørt

Politiet på Stord har i en pressemelding i dag sagt at de har avhørt et titalls vitner. Blant dem er de tre andre som var til stede på vennetreffet: Bauges kone, 40-åringen og hans kone.

Tirsdag jobbet fem krimteknikere ved eneboligen. To av dem er fra Kripos, som har sendt blant annet en fingeravtrykkekspert.

Den siktede mannen er tidligere domfelt flere ganger for voldsbruk. Han er også tidligere bokser. I en av mannens dommer, skriver Sunnhordland tingrett at mannen derfor burde forstå hvilken kraft han har i slagene sine.

AKTOR OG FORSVARER: Thor Buberg (til v.) ba om fire ukers varetekt for den siktede 40-åringen fra Stord. Mannens forsvarer Kjell Steinsbø til høyre.
Marita Aarekol