Grunnen til dette plutselige skiftet av fjordarm er at «Beffen» kommende lørdag og søndag skal frakte besøkende til båtmessen «Dra til sjøs» i Arenum i Solheimsviken. Fergen skal da gå i skytteltrafikk fra Marineholmen til messeområdet..

Prøvetur

Styreformann Jan Anders Søyland i «Dra til sjøs» sier til bt.no at det ofte er et enormt stort besøk på båtmessen. Av og til blir det problemer med å finne parkeringsplass på messeområdet innerst i Solheimsviken. «Beffen» går jo ikke i drift på Vågen lørdag og søndag.

– Vi gjorde derfor en avtale med eieren av «Beffen» og med Høyteknologisenteret på Marineholmen. Lørdag og søndag kan folk parkere sine biler på plassen ved Høyteknologisenteret. Så blir de fraktet gratis frem og tilbake på «Beffen» over Puddefjorden. Det rimer jo å ankomme en båtmesse med ferge, sier Søyland.

Landingsbrygger

Den allsidige shipping— og altmuligmannen Eilif Harbitz-Rasmussen har bygget to landingsbrygger til «Beffens» nye rute, en på hver side av Puddefjorden. Han tok seg også av cateringen på den historiske turen lørdag. På «Beffens» første tur på Puddefjorden serverte han sjokoladebiter av typen Twist til alle om bord.

Linda Holmedal fra Askøy er nå eier av byens minste ferge etter at faren hennes, Harald Holmedal, døde i sommer. Linda er også under opplæring som fergefører.

Linda Holmedal og styreformann Jan Anders Søyland i «Dra til sjøs» mener at «Beffen»-turene over Puddefjorden kan bli starten på et fast innslag under de årlige båtmessene i Arenum.
AUDUN STØLÅS
«Beffen»-eier Linda Holmedal og Eilif Harbitz-Rasmussen sjekker at den nye landingsbryggen på Marineholmen passer til fergen under prøveturen på Puddefjorden i dag.
AUDUN STØLÅS